< Till bloggens startsida

Vårkänslor

Helgen har bjudit på sol, plusgrader och en massa vårkänslor började tina fram. Helt plötsligt insåg jag att de 8 veckor som är kvar tills vårt lilla mirakel tittar ut nog kommer gå ganska fort. Snart är det mars med massa födelsedagar, påsk och fina soliga dagar. Helgen har varit toppen, ätit massa god mat, gått på möbelaffärer med mor och mormor för inspiration och tro mig, jag har fått massa inspiration, synd bara att man inte har råd att köpa och fixa allt på direkten, men roligt är det i alla fall. Lördag kväll åt vi finmiddag jag och Linus och såg på hockeyn som Luleå tyvärr förlorade (klantigt) och idag har vi varit ute i den fina solen hela dagen, haft över grannarna på besök, ätit middag hos svärfar och nu bara slappar jag i soffan medans Linus spelar på din kära dator ;) Imorgon är det jobb som gäller 11:45-15:45 sen ska jag testa på vattengympa. Hoppas på att det lindrar ryggbesvären och fogarna, känns då skönt att få röra på sig lite utan att det förhoppningsvis ska göra så ont. Motion behöver jag verkligen. Sov dåligt inatt så det blir nog en tidig kväll ikväll. Här bjussar jag på lite bilder på Rambo älsklingen ♥
 

Vecka 31

Idag går vi in i vecka 31. Föräldrakursen började förra tisdagen och vi gick igenom förlossningens olika delar, vad som ska hända och i vilken ordning allt händer, hur lång tid det kan ta mm. Måste säga att man allt börjar oroa sig lite inför det där men man är ju inte den första som fött barn så nog vet jag att man överlever alltid.
 
Linus har precis åkt till jobbet och jag börjar först 12:45 så han kommer hem på lunchen och hämtar mig. Har blivit sjukskriven 50% nu pga ryggbesvären mm. Får se om det gör någon skillnad. Har jobbat i helgen och det kändes bra, har haft väldigt ont ändå men kändes inte alls lika jobbigt på jobbet just. Ska testa detta någon/några veckor, blir jag bättre så kommer jag jobba mer men annars fortsätter jag såhär så länge det känns bra. Inatt var en dålig natt, hade svårt att somna och när jag väl somnat så vaknade jag stup i kvarten. Nu ska jag slänga mig i duschen, tvätta en maskin och se lite tv. Blir promenad lite senare Rambo har redan varit ute med husse på morgonen. Det är så mysigt att alltid ha Rambo hemma i alla fall, man är aldrig helt ensam :) Verkar bli en fin dag idag, solen skiner här på Näset :)

Alla hjärtans dag!

Mysigt med alla hjärtans dag. Har skjutsat Linus till jobbet och förberett degen som nu står på jäsning. Har lovat Linus att baka frallor, mums :) Idag får jag besök av Maria som jag jobbat med, ska bli kul att ses hon är en sån energispridare och det kan jag verkligen behöva just nu. Känns tungt med ryggen och det blir inge bättre, snarare sämre och sämre och jag känner mig verkligens om en gammal tant som man rör sig. Har bestämt mig för att fortsätta mina promenader varje dag så man får någon form av motion. Måndag ska jag testa på vattengympa för gravida. Har varit hemma en vecka nu och imorgon ska jag prata med läkaren igenom eventuell sjukskrivning deltid. Kan göra mycket att ha lite kortare arbetsdagar så vi får se om de gör att det känns bättre, om inte annat kanske man har lite mer ork i kroppen åtminstone.
 
Helgen spenderade jag i Umeå hos underbara Sofie. Blev en riktigt mysig helg med en heldag på stan och lite shopping, god mat, melodifestivalen och lite snacks på kvällen. Kul att hinna se hur hon bor och har det innan bebis kommer. Tänk nästa gång vi ses är vi en till i familjen, känns fortfarande lite overkligt trots att magen växer så det knakar.
 
Bebis mår bra, ligger fortfarande på 150 hjärtslag och magen växer som den ska. Vikten ska vi inte prata om den går uppåt men det ska den ju göra också. Hon sparkar mest hela dagarna numera det är så mysigt :)
 
Grannarna fick i måndags en liten Lennox på 3kg och 48cm :) Tror ni man är nå förväntansfull nu då? 10 veckor kvar, kan bli hela 12 veckor, eller 8 om det vill sig väl. Är väl bara passa på att njuta av den här sista tiden trots gravidkrämporna man dras med. Ikväll börjar vi med att göra fisksoppa och äta nybakade frallor och nån god efterrätt som vi inte har bestämt oss för vad ännu men alla efterrätter är ju goda eller hur ;) Imorgon väntas jobb igen och i helgen ska jag också jobba. Hoppas ni får en kärleksfull alla ♥-dag!
/Sofi
 
Resultatet från bakningen:
 
 

RSS 2.0