< Till bloggens startsida

Tapeter, golv och köksinstallation

I helgen har det gått framåt. Har varit en jobbig helg men mycket har hänt i husbygget. Målaren blev färdig i fredags så alla väggar är målade/tapetserade. Något vi lärt oss är att kolla alltid upp priset för tapeterna innan ni väljer dem, annars får ni en räkning på 8000kr mer än vad ni förväntat er. Så vart det i vårt fall. Inte för att det är någon jättestor grej och jag tycker verkligen det är värt pengarna, men man blev lite smått chockad, och det är ju bara skylla sig själv. Tydligen kostade tapeterna vi valt 900kr/rulle. Tur att vi bara tapetserat 2 väggar :) Det blev stor-grov-städning i huset i lördags. Mamma och pappa dammsög hela huset och torkade alla fönsterbänkar, själv stod jag i nocken och torkade taket så nu har vi kastat ut stor-ställningen eftersom den inte behövs nå mer.

Köket började vi installera igår eftermiddag. Stig och Maria var och hjälpte oss bära in all köksinredning och det var guld värt. Det går ju fort som tusan, färdigmonterade skåp is the shit. Det underlättade otroligt mycket. Idag jobbar jag ända till 21:15 så blir inget besök ute i huset för mig. Sen är det bara 2 dagar till semester!! Ska bli otroligt skönt. Försöker få tag på Amanda för att boka tid för klipp och färg för det har jag faktiskt tänkt unna mig nu under semestern.

Här kommer lite bilder:
     

Bygga tack!

Åh jag vill inte vara på jobbet just nu. Men misstolka mig inte, jag trivs jättebra här, men all fokus ligger nu på huset och att få det klart och jag vill egentligen bara vara där ute hela dagarna och fixa tills vi kan flytta in. Jobbet känns så jobbigt när man bara går runt och tänker på hur mycket man vill ut och bygga. Ska försöka ändra inställninge och kämpa på nu den här sista veckan innan jag har nästan 1½ veckas semester (om man räknar med helgerna). Har ju inte varit där ute sen i söndags och man är så nyfiken att se vad målarn har hunnit med de här dagarna. Ikväll ska L foga köksgolvet så imorgon kommer de upp lite köksinredning. Vi har även kommit på att vi måste åka till Piteå och hämta golvet på lördag eftersom det inte finns i Luleå-butiken. Kan vara bra att ha golvet i huset så kan man pyssla på med det när man inte har nåt annat att göra.

Har suttit och funderat på lite grejer vi måste skaffa till huset. 

- Utebelysning
- Sovrumslampa
- Kökslampa
- Sängstomme + sängbord
- Skrivbod/databord + stol
- Lampor till tvättstuga, 2st
- Matta till vardagsrum + sovrum
 
Självklart finns det mycket annat vi måste köpa men detta är det mest akuta och det jag prioriterar högst. Allt annat får vi ta lite som det kommer. Förhoppningsvis blir det en sväng till Ikea när vi åker till Cape East om 2 veckor, fynda lite nödvändigheter :)

Semester

Knasigt att ha semester snart igen. Men skönt att få gjort en massa. Eftersom det inte blev någon utlandsresa så har vi bestämt oss för att i alla fall åka en natt eler två till Cape East för att koppla av lite, gå på spa och behandling och äta god mat. Så det var nog ett bra beslut av oss att skippa utlandet denna gång. Jobbar 1h till ikväll då ska jag hem och koka mig en varm kopp te och slänga mig i sängen och se på tv. Kanske jag får se en film ikväll som många säger ska vara bra. Water for elephants, någon här som sett den? Så blir det iaf och nu har jag inte tid att skriva mer så vi hörs. (oh juste idag har målarn målat massa, bilder kommer senare i veckan)

Tak - check!

Nu är äntligen taket färdigt! Jag måste säga att en takhöjd på över 4 meter kommer jag aldrig mer att skaffa. Vilket jobb det har varit, först att få dit luftspärren, sen plast och läkt och nu taket. Kvar är taklister och borra hål för spottarna och fästa dem, men aldrig, aldrig mer. Snyggt blir det som tur är. I köket har vi lagt klinker i helgen, ska bara fogas sen börjar vi installera köket och så fortsätter vi med klinker i hall och tvättstuga. Idag och imorgon jobbar jag kväll och då blir det inte att åka ut till huset någonting, bara L som kommer jobba där dessa dagar. Annars blir det fullt ös. Förmodligen kommer vi ha semester 3-7 oktober och kan ju jobba lite mer då och försöka få klart så mycket som möjligt. Vill egentligen bara ha semester hela tiden nu tills vi är klara men tyvärr har man inte så mycket att plocka ut. Får se hur man gör. Känner mig helt slutkörd. Skulle verkligen behöva lite ledig tid...


Rambo julafton 2009, 2 dagar efter att vi hämtat honom från Sthlm, bara 8 veckor gammal.


Vin och ost kväll

Vin och ostkvällen blev flyttad från onsdag till igår. På onsdag kväll gjorde vi klart det "stora" taket i köket, nu är det bara nocken kvar som vi kommer göra färdigt i helgen. Vinkvällen flyttades därför till igårkväll och Sofie hjälpte mig att fixa bloggen, vad tycks? Lite mer finjusteringar kommer jag nog göra men har inte all tid i världen just nu att sitta vid datorn så de kommer ändras lite då och då. L och hans mamma var ut igår och gjorde klart salningarna som vi fick igår så nu kan målaren äntligen spackla klart. Ikväll är det After Work med jobbet både för mig och L skulle oxå på AW så det blir inget gjort på bygget. Men ska däremot bli kul att göra nåt annat än bygga för en kväll faktiskt :) Nu är det jobb fram till 17:15!


 


Spackel

Nu har målarn snart spacklat hela huset. Tror de ska på ett varv till och han är ensam så de tar lite tid, men det ser redan mycket trevligare ut än att se alla skruvskallar haha. Är så otroligt less på att skruva och spika, undra hur många det gått åt till huset egentligen?

Igår kom köket. Såg väldigt lite ut med tanke på att 3 av pallarna var garderober och 2 var köket och det är ju färdigmonterade skåp. Men de blir nog bra. Bänkskivan är skitsnygg!

Till helgen får vi hjälp med klinker i kök, tvättstuga och hall. Sen är de bara börja installera köket :)

Tapetvalet vi gjort tror jag blir jättebra. Ska bli kul att se dem på väggarna. Ikväll blir det ett ryck med lite tak sen ska jag iväg till Sofie och vi ska försöka piffa till bloggen min (hon kan de här med design betydligt bättre än mig) så kanske blir lite förändring här framöver :) Hade bra!



1½-2 veckor

Nu har de påbörjat tapetsering/målning av väggarna. Beräknas ta 1½-2 veckor sen kan vi börja lägga golv och lista :) Enda lilla paniken jag har nu är att kakel och klinker inte har kommit på plats ännu. Någon frivillig som vill hjälpa oss med det? Hantverkarna verkar ha fullt upp såhär på hösten.

Tror vi beslutat oss för att det inte blir någon utlandsresa nu i höst :( Vi siktar hellre på att färdigställa allt i huset så snabbt som möjligt för att sen kunna njuta av det :) Resa hinner vi ju med närsomhelst annars. Kommer däremot ändå ha semester 26-3:e för att kunna jobba på huset. Man får så mycket mer gjort när man har hela dagar att arbeta än bara kvällar. Speciellt eftersom det börjar bli så fruktansvärt mörkt på kvällarna.

Sitter just nu på jobbet och kämpar mig igenom alla samtal. Halsen gör ont och jag blir bara hesare och hesare, skallen håller på att sprängas. Förhoppningsvis har chefen förståelse för detta. Jag får helt enkelt ta igen det när jag är helt återställd. Man kan inte alltid vara på topp, eller?

Nåväl, har öser regnet ner som vanligt. Kanske hinner lägga upp en bild eller två imorgon. Ciao!




3 sjuka?

Nu har husse också gått och blivit sjuk och själv är jag fortfarande dålig. Så idag har vi legat alla tre helt utlsagna i sängen, Rambo är visserligen frisk men han har ändå sovit hela dagen. Igår fick vi veta att målarna inte kommer förrän på måndag, vilket är både bra och dåligt. Förhoppningsvis har vi piggnat till så att vi nu i helgen kan göra färdigt innertaket så de inte är ivägen för målarna. Men imorgon skickas ju köket så de kommer i början på veckan och lär ta en hel del plats. Tur att vi har stort kök och vardagsrum, förhoppningsvis ska de inte vara alltför mycket ivägen iaf. Så fort vi piggnat till ska vi till Nordsjö Ide och Design och bestämma oss för färg till väggarna. De beräknar att arbetet tar mellan 1½-2 veckor. Fortfarande inom tidsplanen :) Nu är de någon som vill gå ut på promenad så jag måste väl pallra mig ut med hunden :)


Transportskada

Då var det 3:e dagen hemma från jobbet. Något less...

Vitvarorna var jättesnygga förutom att de var transportskada både på kyl och frys. Handtaget på kylen var intryckt och på frysen var det en buckla mitt på dörren, inte så snyggt. Men som vanligt fixar det sig väldigt smidigt så de ska komma och byta ut dörrarna på både kyl och frys. Diskmaskinen som vi saknade igår samt fläkten har varit restad och kommer först nästa vecka så de behöver vi då inte oroa oss för.

Nu ska jag snart försöka få i mig lite mat. Sen ut med Rambo i blåsten.


Dag 2

Hemma igen dag 2. Blir så otroligt rastlös när jag är hemma sjuk. Man har ju ingen direkt ork att pyssla på och här i lägenheten behövs de ju knappast. Tydligen kom våra vitvaror i morse. Så ikväll när L slutar jobbet måste jag ut o kolla hur de ser ut, spännande :) Nu tänkte jag bara slänga mig i sängen o glo lite tv, ta mig en alvedon och tupplur så febern försvinner. Ha en bra dag!

Äntligen lite bilder :)

Här kommer en bild på Rambo från idag men med priserna från i lördags :)



Här är några bilder från sovrummet, som ni ser så är taket färdigt där :)

  

Var förbi huset över lunchen för de kom nån leverans till oss som vi var så nyfikna på för vi hade ingen aning om vad det var. Tvättbänken har kommit. Vi tog standard tvättbänken som följde med i husleveransen då vi känner att den duger tills vidare. Tvättstugan är trots allt inte det viktigaste området och innan man vet presic hur man vill ha de så får den funka för oss helt enkelt.

Köksleveransen är också på g, spännande! Köket lämnar tillverkaren på fredan den 9e september så vi har de under nästa vecka. Garderboerna kommer också då. De får vi nog ställa upp på vindan så länge. 8 stora garderober är nog lite ivägen för målarna.

När man tänker efter på hur mycket vi gjort själva och hur långt vi hunnit så kan man inte riktigt fatta det. Grunden och stomresningen är det vi lejt bort. Samt el och VVS men i övrigt har vi gjort det mesta själva. Är så roligt nu när man börjar närma sig "slutet". Eller ja det finns väl inget slut i ett husbygge men slutet på denna fas kan man väl säga. Ska bli otroligt skönt att lämna den här mini lägenheten (25 kvadrat). Kommer kännas som att bo i ett slott! Nu ska man ju inte ta ut något i förväg men vi hoppas på att kunna flytta in i slutet på oktober/början på november och än så länge verkar vi kunna hålla den tidsplanen. Så vi håller tummarna nu att allt flyter på :)

Ajaj i halsen...

Hej hå! Idag är jag hemma från jobbet, har så ont i halsen och hostar hela tiden. Husse har precis åkt till jobbet och jag har varit ute med Rambo en sväng. Tänkte berätta om utställningen i lördags. Rambo gillade det jättemycket såg de ut som. Men dock var han ju inte så vältränad påa tt gå i ringen så de fick vi bakläxa på till nästa gång. BIR och HP i hans klass men som sagt så var han enda japanska spetsen :P Tyckre ändå han var jätteduktig. Domaren hade bra utlåtanden. Maskulin ung hane med vackert uttryck. korrekt bett, välbyggd för åldern. Rör sig bra från sidan och framifrån, något ostabilt bak. Mycket fin päls för åldern. Trevlig men behöver mer ringträning. Tyckte jag ändå var helt okej för att vara första gången och för att aldrig ha tränat ringträning förutom i tisdags då i typ 30 min. Han fick ju två fina rosetter, ska lägga upp bilder på han då jag laddat dem till datorn.

Får se hur jag känner mig i em när L slutat, vi skulle verkligen behöva kolla lite tapeter till huset...

Nu ska jag koka mig lite te. Höres!

Gipsi

Igår satte grabbarna färdigt gipset i badrummet. Nu väntar vi bara på de där förbannade salningarna som var skadade när de levererades. Då kan vi göra klart burspråket så de är klart för målarn som kommer till veckan. Spån och gips på snedväggen i köket sätter vi i helgen och sen blir det att rensa ut överblivet gips. Verktyg och skräp som vi inte längre behöver ha i huset ska vi kasta ut, och dammsuga bort allt damm. Måste ta oss och hämta kakel och klinker också. Mycket man ska hinna med, känns som att man inte riktigt har tid att sova. Och helgerna går ju så fort, alldeles för fort.

Drömmer mig fortfarande bort till medelhavet. Önskar innerligt att vi kan ta oss dit en vecka nu i slutet på september för lite avkoppling. Får se om de blir nåt överhuvudtaget...


Måste säga att det känns mycket overkligt att vi snart har ett hus. Är knappt ett år sen vi började fundera kring detta och snart flyttar vi in. Det har gått undan. Nu längtar man varje dag tills vi bor där, kunna gå upp på helgen och tända en brasa i kaminen, ligga i soffan och mysa framför tv:n, tvätta i vår egen tvättstuga när vi vill, ta sig ett avkopplande bad i vårt bubbelbad, gå ut på en lång höstpromenad i skogen med hunden och njuta av den friska vinden, laga god mat i vårt stora kök, ja de finns hur mycket som helst jag längtar efter, eller som vi längtar efter.

Såhär ser kaminen ut:

Contura 550 svart


RSS 2.0