< Till bloggens startsida

Imorgon är det nya tag som gäller

Imorgon börjar en ny månad och då är det nya tag som gäller. Ska börja äta mer hälsosam mat, börja blogga mer, försöka röra på mig mer och försöka ha en mer positiv inställning till saker och ting. Under sommaren har man varit så stressad och knappt haft nå tid över till att ta hand om sig själv. Har tex blivit skräpmat i snitt 1 gång om dagen, ingen motion, ingen lugn och ro. Först nu när allt med huset börjar falla på plats har jag känt lite lugn i kroppen. Självklart är det fortfarande mycket som ska fixas med innan vi kan flytta in. Men det värsta tror jag är över. Nu har man dock lite ångest över val av tapeter och färger eftersom de börjar till veckan och vi har ingen aning om hur vi vill ha det. Kakel och klinker till hall, tvätt, bad och kök är beställt och finns att hämta ut på Interkakel. Har dock inte bestämt oss för kakel till köket då vi tänkte avvakta och se va de är för nyans på bänkskivan för att kunna hitta nåt matchande till väggen. Så får se vad det blir. Köket kommer förresten till veckan :)

Igår fick vi vår värmepump och varmvattenberedare, tror ni de var nå tunga? Slutade med att grannen fick komma med traktorn och köra dem så nära dörren som möjligt, men vi fick in dem till slut. Höll dock på att få ryggskott på köpet men jag klarade mig. Idag jobbar jag till 19:15 och ska förhoppningsvis hinna tvätta lite då så det blir ingens väng till huset idag. Imorgon sätter grabbarna upp de sista gipsskivorna i badrummet. Lösullen kom i måndags så nu håller sig värmen i huset, den lilla värme vi har.

Golvet har vi betämt oss för längesedan. Blir ett vitlackat askgolv, har kanske redan visat det?

Parkettgolv 14 mm, click, 2,77m2/pktDet känner jag mig nöjd med, tror vi får ett bra resultat. Var ju först inne på att ha ett mörkt golv "coffee" som vi hade i lägenheten på Bergviken, men kom på att hunden är ju vit och mörkt golv + vit hund = inte så bra, så det blir det ljusa istället.

Igårkväll var jag på ringträning med Rambo. Det är ju nämligen inofficiell utställning på lördag som vi ska på, Rambos första utställning. Jag är lite nervös. Igår gillade han inte när någon annan kollade tänderna på honom. Fick tips om att be bekanta komma förbi och kolla tänderna hans och ge han lite godis så har du tid över kika gärna förbi :)

Nu är de fokus på jobbet. Ha en bra dag!
Salningar alltså...

Vilket pillergöra. Nu har vi snart gjort klart dem iaf. Har ett pyttelitet fönster kvar och lite kvar vid burspråket, sen är de klart. Då ska vi stänga väggen där vi tillverkat vår så fina arbetshylla där alla verktygen legat under byggnationen. Den behöver vi ju snart inge mer. Fatta att det närmar sig? Kakel och klinker är bestämt, men ska kolla på lite olika ställen, kan ju faktiskt skilja en hel del i pris. Tapeter ska jag o kolla på imorgon, börjar vara dags att bestämma sig för det nu.

Ska verkligen försöka komma ihåg att ta lite foton ikväll och faktiskt lägga ut dem. Har ju all tid i världen imorgon eftersom att jag är ledig. En bild säger ju mer än tusen ord och jag är dessutom inte så duktig på att skriva här så en bild skulle ju göra susen. Funderar på att göra en ny blogg på en annan sida. Myshowroom eller någ. Är lite less och uttråkad på denna. Men vi får se, de ska ju finnas lite tid för det också. Mycket inlägg som ska flyttas över osv. nåja, slut på rast, back to work. hörs!

1 månad senare

Då var semestern över. Blev en vecka kortare än tänkt men det gör inte så mycket. Linus började också idag så det kändes lika att jag också börja jobba. Mycket har hänt med huset och jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Har verkligen varit skönt att inte sitta vid datorn nånting alls nästan under semestern och det har inte riktigt funnits tid till det måste jag erkänna. Kanske inte heller kan kalla det semester utan mer arbetsläger haha. Har väl jobbat 10 timmar i snitt om dagen. Vi har kommit så långt att vi håller på med salningarna till alla fönster (26st totalt tror jag de var). När de är klart så är de färdigt för målarn att sätta igång. Här närmast ska kaminen installeras och de kommer och sprutar lösull om ca 1½ vecka. Sen har vi faktiskt lejt bort takpanelen, är så högt i tak så de kändes enklast. Vi har nog mycket att göra ändå. Förra veckan grävde vi ner jordvärmen, 4 kvällar med skottning känns i handlederna. Och stort tack till Hasse och Jennie (grannarna) som hjälpt oss med detta, betyder oerhört mycket för oss!

Jag ska lägga ut bilder också men de dröjer lite för jag måste först föra över dem till datorn från telefonen. Men de kommer jag lovar! Nu ska jag fortsätta arbeta för rasten är slut. Ikväll blir det att fortsätta med salningarna.
Hade!

RSS 2.0