< Till bloggens startsida

Mera bilder :)








Bedroom inspiration




Sunday

Sunday it is but no sunny day, undra när sommaren och värmen ska komma till lilla Luleå? Jobbat i helgen och sitter på jobbet nu med. Till veckan är det endast 3 dagars arbete och samma gäller veckan efter det. Har massor att göra på mina lediga dagar. Måndag, tisdag och fredag är det jobb och träning som gäller. Onsdag kommer bestå av att kolla in tapeter på alla ställen möjliga här i stan. Kvällen hoppas vi på grillning och bastubad om vädret tillåter. Torsdag är ju en röd dag och då ska jag slappa och bara njuta av ledigheten. Lördag och söndag lär bli att vara och fixa på tomten. L är idag och kör bort alla stenbumlingar, får väl se om de hinns klart annars får vi fortsätta med det nästa helg. Förhoppningsvis kommer vi få en massa fyllnadsmassor av Stall Balans som håller på att bygga ut. Passar ju perfekt om de kör massorna till vår tomt eftersom vi lär behöva en del, billigt och bra. Skulle behöva få bort en del matjord bara eftersom de ska ligga överst. Vill ju ta tillvara på så mycket som möjligt, har lärt oss att fyllnadsmassor inte är i det billigaste laget. Nedräkningen till husleveransen går undan och med tanke på den korta arbetsveckan så lär de gå ännu mer undan till nästa tisdag. Måste fixa upp Fiskarhedenvillan-skyltarna så alla vet vart de ska köra grejorna. Lär behöva plasta in dem om de ska regna och vara såhär tråkigt väder som nu. Gud va spännande det känns! Nu är de verkligen nära! Det som pirrar i magen! Har suttit och kollar lite byggfällan mellan samtalen idag. Vilka rikspuckon de finns alltså. Man ska verkligen vara noga med att kolla upp referenser, kolla om entreprenörerna har några skulder eller liknande och gärna prata med någon som anlitat de förut. Aldrig bara bestämma sig utan att undersöka. Förstår de som kanske gör de, som itne vet så mycket om hur allt går till (som vi) men tycker så synd om dem. Hela deras liv blir ju förstört. Tur de finns såna som faktiskt kan hjälpa dem ifall detta händer som Byggfällan, men de finns ju så otroligt många som inte får denna hjälp, undra vad de gör och hur deras lvi ser ut, måste ju vara helt knäckta... Nä usch nu ska jag inte tänka på sånt nå mer. Ska gå och äta lunch så magen slutar kurra och fundera mer på inredning. Och idag är det mors dag så GRATTIS MAMMA på mors dag. Ska förbi där senare för lite morsdags fika :) Hade!

Halv åtta hos Amanda

Igår var första av åtta trerätters hos Amanda på Varvet. Amandas tema ar thai och de bjöds på thailands nationalrätt till förrätt (soppa ching chong nånting), till varmrätt var de tre kycklinggrytor, stark, medium och mild och till dessert stekta bananer med kolasås, vaniljglass och hemmagjort tryffel, MUMS! En tiopoängare var det lätt! Nästa helg är de Jennys tur, Sverige, får se va de blir för mat då :) Lite bilder från gårkvällen:

  


Isolering, armering och golvvärme check!

Då var underarbetet klart och på måndag ska de gjutas! Bjussar på lite bilder.

   


Nog med övertid

Tid är pengar. Har snart jobbat 7 timmars övertid totalt denna vecka. Imorgon är jag ledig sen jobbar jag igen fredag-tisdag innan jag är ledig igen nästa vecka på onsdag. Lite seg i huvudet börjar jag bli, men vad gör man inte för pengarna ;) Är faktiskt inte så farligt att sitta över nån timma då och då...

Får se ifall vi tar oss förbi bygget ikväll. Ska och träna direkt efter jobbet, blir lite mage och biceps på gymmet, sen ska det handlas. Våran kyl är helt tom, nästan. Blir nåt gott kvällsfika oxå eftersom jag endast ätit en macka till middag. Förhoppningsvis har de nånting gott på affären :)

Känns lite jobbigt gällande fakturan som vi fått för de förberedande markarbetena inför grunden. V hamna ungefär 100 000 över budget på den delen. Klart man räknar och förstår att det kan dra iväg men ja nu hanlade det ju inte om nån tusenlapp eller två utan om hundra! Nå, man lär av sina misstag. Varför vi tog rörligt pris på detta var pga att vi ju inte visste hur mycket fyllnadsmassa som skulle behövas. Visserligen har vi fyllt upp 1,5m men vi har ändå både jag och Linus en dålig känsla i magen, som att man blivit lurade. Man får väl bita i det sura äpplet och blicka framåt. Tanken på att huset faktiskt kommer om 13 dagar gör, trots besvikelserna över markarbetet, att det drar i mungiporna :)

Nu ska jag hämta mig en kopp gott Telia-kaffe (gott och gott), sen återgå till arbetet. Trevlig kväll!

Växlande väder

Ja här varierar vädret enormt. Från en timma till en annan kan det gå från strålande solsken till ösregnt, blåst och moln. Skulle gärna bara ha solen här och några extra plusgrader men de får väl inte jag bestämma. På morgonen åkte vi börbi i Rutvik, glömde tyvärr att fota men de har hunnit isolera väldigt mycket nu, 1 varv kvar bara. Det händer grejer där kan man lugnt säga.

Imorgon är det löning! Fast de är som inte lika kul som de brukar vara eftersom alla pengar går till huset, men en kavaj är de jag ska unna mig denna månad, får nog ta mig en runda på stan imorgon och kika lite :)

Nu ska jag pyssla om Rambo lite, borsta och mysa. Jobb 10:45 - 19:30 idag. Ha en trevlig dag!

2 weeks

God morgon!

Sitter på jobbet med en go kopp kaffe. Idag jobbar jag 8:30-20:00, ett mördarpass men vad gör man inte för lite extra cash? I fredags hade det hänt grejer med grunden. Isoleringen börjar komma på plats, i veckan gör de klart detta, lägger armering och golvvärme sen ska de gjutas. Kommer lite bilder på hur det ser ut just nu. Idag är det soligt som det varit i helgen men i den här stan blåser det typ hela tiden så det är ändå inte så varmt. men man får vara glad för solen åtminstone.

Igår var det kalas då kusinerna fyllde år (en fyllde igår och den andra på torsdag men kalaset hade dom tillsammans). Cheescake med rabarber och vaniljkompott är verkligen att rekommendera!

Nå de blir inte mycket skriver här återigen men här kommer bilderna iaf:




Update

Bildet säger ju mer än tusen ord så här kommer lite bilder som visar hur långt de hunnit med grunden. Vi var förbi igårkväll och tog bilderna och då hade de även mätt upp var alla väggar kommer stå så man kunde se precis hur planlösningen kommer se ut, spännande! Allt känns så mycket större nu än när hörnpinnarna bara stod nertryckta i jorden. Och nu är det endast 2,5 veckor kvar till husleverans, det närmar sig med stormsteg :)

   


Golv - check!

Vi tror då vi hittat det golv vi vill ha i huset. Ljust och stilrent, vad tror ni om detta?


Idag blir det middag med jobbet och direkt efter det träning. Lär inte hinna förbi Rutvik idag heller men förhoppningsvis tar L lite bilder då han åker ut dit. Igår hade han varit där och då var nästan alla kantbalkar utsatta. Dom är riktigt snabba byggarna, tänk om man gjort detta själv vilken tid det skulle ta! Och vad mycket fel det skulle bli :P 19 dagar till husleverans, varför känns det som att tiden går så sakta? Men ändå så snabbt på ett sätt? Konstigt det där.

I helgen blir det mycket träning, vi måste ju passa på medan vi har tid. Fredag kväll ska jag väcka liv i stall-kunskaperna igen och åka och rida med Aline, ska bli roligt. Vi var i höstas en sväng. Det är så otroligt mysigt att ta en tur i skogen, framförallt är de härligt när man sätter full fart och låter hästen galoppera fritt, sån härlig känsla det där. Även om jag nu tänkt skaffa mig en häst och ha den i lilla stallet i Rutvik så är det fortfarande så långt borta tyvärr. Och mycket som måste fixas med stalldelen, men drömma kan man alltid :)

Bäst att återgå till arbetet, nu är rasten slut. Ha en bra dag! /S

Mittiveckan

Onsdag är faktiskt en ganska skön dag, dagen innan torsdag och torsdag räknas nästan som helg, fredag räknas garanterat som helg, eller känns som helg åtminstone. Nu är snart denna arbetsdag över. Är lite sugen på att åka ut till Rutvik för att kolla hur långt de hunnit med grunden, men samtidigt känns det onödigt att åka dit bara för att ta en titt, kan ju meddela att bensinpengar går de gott om nuförtiden. Linus var där tidigare idag så han får hålla mig uppdaterad. Igårkväll ställde jag mig och bakade mockarutor till byggarna på Norrbygg. Hoppas L kom ihåg att ta med lite kakor när han var ut dit. Annars får vi åka dit imorgon med dem.

Här i Luleå är det fortfarande bara vår, termometern står på 10 grader max och denna vecka har det då bara regnat, jättetrist. Helgen kommer eventuellt bestå av åska, vilket kan vara bra för då blir det förhoppningsvis lite varmare i luften.

Har inte så jättemycket att uppdatera er med just nu, bara att Rambo mår bra. Vi tror han fått en liten hjärnskakning men nu börjar han bli sig själv igen :) Skönt, man har varit så orolig.

Nä nu ska jag fokusera sista 415 minuterna sen blir det hem och laga middag och träna förhoppnignsvis. Trevlig kväll!


Händelserik vecka och helg

Snacka om händelserik helg. Även veckan har varit händelserik då vi bott i Rutvik och hållit koll på bygget därute. Idag blir de klara med fyllnad så imorgon börjar de med själva grunden. Kul att se hur fort de går, nu är det bara 3 veckor kvar tills huset kommer! Helt ofattbart. Tillbaka till helgen då. Fredag kväll bestod av gott sällskap och grillning. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare och de va så gott. Blev en repris av detta på lördag kväll. På dagen på lördag åkte vi ut till storheden för att kolla golv och lite möbler på EM där de hade utförsäljning, tror de ska stänga butiken här i stan. När vi hade varit på EM och precis kommit till byggmax ringde Linus pappa och då skulle vi hämta dem på flyget, vi hade fått för oss att de var halv tolv på kvällen men de var tydligen halv tolv på dagen. Så vi satte fart ut till Kallax flygplats och hämta dem och ut till Rutvik. Väl i Rutvik gick vi och tittade på tomten. Rambo satte sig en 10m från grusvägen medan vi stod på tomten och surrade om allt o inget. Då kommer det en bil körandes ganska fort, sen ser vi hur Rambo börjar springa med all fart mot bilen och vi ser inget pga en jättestor jordhög men vi hör hur han tjuter/skriker. Springer till hunden som kommer haltandes och är alldeles svart över höger tass, nos och öra, hunden har blivit överkörd! Paniken slår in, Linus ringer veterinären, de tyckte vi skulle komma in men de va veterinären i Öjebyn så jag ringde till djursjukhuset i Gammelstad. Vi satte oss direkt i bilen och körde i full fart till Gammelstad där en veterinär undersökte honom och vi röntgade mage, ryggrad och lungor för att se så han inte skulle ha några inre blödningar. Det visade sig att han inte hade det, inget brutet heller, han hade änglavakt :) Så skönt att höra att det inte var något allvarligt. Däremot haltade han rejält. Fick inga smärtstillande då det isf kan vara svårt att se ifall han börjar få ont någonstans. Vi fick åka hem och ta det riktigt lugnt. Hålla koll på andning, tandkött, kisseri o bajseri. Rambo har varit jättetrött sen olyckan i lördags och igårkväll spydde han flertalet gånger. Idag ser han mycket piggare ut igen, har bytt pass och börjar först 12:30 så jag kan vara hemma me honom. Linus kommer hem efter lunchen och tar över. Huvvaligen, den här helgen vart inte riktigt som man tänkt sig. Skönt att det verkar ha slutat gott iaf, men kan som inte riktigt sluta oroa mig förrän han helt o håller blivit sig själv.

Igår då så var vi på barnkalas. Alicia fyller hela 3år idag, grattis stortjejen!! Det bjöds på smörgåstårta och jordgubbstårta, så fick man se Emma och Mathias lägenhet, mycket fin :) Senare på kvällen tog vi oss faktiskt på bio. Såg Thor i 3D, den va väl okej, ingen höjdarfilm men roligare de än att sitta hemma o dega :P När vi väl kom hem vart Rambo jätteglad, kanske var därför han spydde ner hela lägenheten. Eller så mådde han bara dåligt.

Har hunnit ta lite fler bilder, har ju inte direkt hänt så mycket under helgen men lite skillnad kanske det är. Här får ni er en titt:


 

Bättre väder önskas tack!


Fyllning + uppfart

Igår hann de med att börja fylla marken. Lär komma hen hel del lass med sand och grus för att fylla allt som behövs. Uppfarten har de redan fyllt ut och den lär nog se ut ungefär sådär tills vidare. Igårkväll var vi och fotade lite så här kommer lite bilder nedanför.

Blev att åka tidigt från minglet igår. Telia har ju bytt logga så de bjöd på tilltugg och hade nå uppträdanden. De va kallt som fasen och mycket folk, vi drog hem efter 1½ timma. Var ju ändå tvungen gå ut med hundarna. Nu ska jag jobba. Blir hem en sväng på lunchen för att rasta hundarna. Får be om ursäkt om jag har tråkiga inlägg, de ska förhoppningsvis bli lite roligare snart :)



Nu har det satt fart

img_7074 (MMS)

Vi var förbi bygget igårkväll och tog lite bilder. Då hade de redan hunnit gräva undan all matjord samt dragit dit vattnet. Idag har de fixat avloppet och Andreas från Metria har varit och satt ut huset, det ska höjas en hel del, tror det är närmare en meter huset ska upp för att det ska bli så snyggt som möjligt och passa in med grannens hus. Blir spännande att se hur han satt ut det förbi har ju bara sett på ett ungefär hittills. Lär bli en sväng förbi ikväll, om inte så ska vi ju bo hos Linus pappa fr.o.m. Imorgon och vara hundvakt åt sting så då får ve se då isf. Nu ska jag äta lite lunch och sen återgå till jobbet. Slutar 20:15 och då blir det gymmet :)


Hmmm

Ändra designen var lättare sagt än gjort. Allt blir bara fel. Någon som är duktig och kan göra en fin header åt mig? ;) Ska ändra tillbaka till min gamla men fixa nån snygg sådan, de blir nog enklast. Jag återkommer...

Ny design på G

Håller på att fixa med en ny desigt. Lär ta ett tag innan den är klar. Bilder mm som ska retucheras (hur de nu stavas)...

Extrajobb

Hejhå! Sitter på jobbet, jobbar extra idag mellan 10-15, bra med extra cash, speciellt när förra månaden gick så dåligt. Tror idag kommer gå fort, bara 4 timmar kvar sen ska vi ut och ta bilder på tomten. Imorgon sätter de igång och jag ska ta så många bilder jag bara kan så ni kan hänga med oss i husbygget.

I fredags var vi på Western Farm med jobbet. Käkade taco buffé, red mekanisk tjur och dansade till livemusik, mycket roligt, blev lite väl i gasen så det blev en tidig kväll för mig, gick hem medan många andra drog på krogen, tror jag var hemma vid halv ett redan. Men en mycket trevlig kväll må jag säga :)

Igår var vi runt och kollade inredning, tapeter, golv mm. Alltså vad svårt det är. Det slutade med att vi åkte hem för det kändes inte som någon ide att leta när vi inte riktigt visste vad vi ville ha. Däremot fick man mycket inspiration så nu kanske vi kan sätta oss och fundera lite på hur vi vill att de ska se ut.

En glad nyhet,  Frida kommer hem till Luleå den 8:e juni och blir här hela sommaren! :) ♥


Ny månad

Love this, urtjusigt. Nu är det dags att bestämma sig för golv, klinker, tapeter, inredning mm. Nu har vi några veckor på oss tills allt hårdarbete börjar och då lär det vara skönt att ha bestämt sig för ungefär hur man vill ha det. Golvet såg ni i förra inlägget, förmodligen blir det vitt. En sån här stege som bokhylla är ju hur snyggt som helst, blir förhoppningsvis en i sovrummet. Det allra svåraste tycker jag är alla färger på väggarna. Men när man nu bestämt sig för vilket golv man vill ha så kanske det är enklare med färger på väggar också. Nu när de väl satt igång med grunden så känns det ändå som så länge kvar tills huset kommer stå där. Men ca 6 veckor är kanske inte så mycket ändå, tiden går fort coh sen är det semester. Önskar bara att sommaren kom hit NYSS. Idag snöar de små pyttiga snöflingor och är sådär ruggigt kallt som ed bara kan vara i Luleå, blåsigt och eländigt, tur man är van.

Fiskarheden har tydligen villavisning i Tavelsjö där Linus mamma har stuga (15e maj 12-16) så eventuellt åker vi dit över helgen och går på villavisningen bara förs skojs skull. Är så roligt att se hur andra har fått det :) Tydligen kommer man se vårt hus från vägen också, får väl se när de börjar grönska då kanske det inte syns lika mycket, men största delen av året är det ju inga löv på träden ändå.

Jag vet inte vad jag ska skriva här på bloggen just nu så därför kanske det är lite dålig uppdatering. Lär bli mer när allt kommer igång, mer bilder iaf.

Kan ju berätta om Valborg iaf. Vi var ett gäng ute i Rutvik som på påsk och grilla och satt och myste. Rambo fick busa med Isac. Isac är Mysac´s bror och Mysac var samojeden som var med på hundkursen. Det finns förresten bilder från hundkursen på www.hundhuset.org kolla in där, mycket mysig förening :) Bilder från Påsk och Valborg kan jag lägga upp när jag tömt telefonen på dem. Ska jag mobilblogga går det bara att lägga in en bild i taget och det orkar jag inte. Har inte riktigt fått störtkoll på de där ännu, men de kommer väl.


RSS 2.0