< Till bloggens startsida

Panel

Hej! Nu är det igen väldigt länge sedan jag skrev någonting. Mycket har hänt men det syns inte så stor skillnad ännu. Vi har reglat och isolerat och man jobbar, jobbar, jobbar men de syns ingen skillnad, riktigt otacksamt arbete egentligen det där. Men i veckan har vi börjar spika panel och det däremot gör skillnad. Det ser mer och mer ut som ett hus, kul att se panelen börja ta form, tror det kommer bli riktigt snyggt, eller jag vet att det kommer bli det. Får väl se ifall vi hinner måla huset i år. Jag skulle inte tro det så färgerna kommer väl inte riktigt stämma överens med slutresultatet.

Man känner sig ganska mör i kroppen. Jobbar 8h på "vanliga" jobbet sen hem, slänga i sig mat och hämta hunden och iväg till bygget där man är kvällen lång till 22-23 tiden åtminstone. Ska bli riktigt skönt med semester om 2 veckor. Arbetar en massa övertid nu i veckan och nästa vecka jobbar jag helg så det blir som slutspörten nu innan ledigheten.

Ska inte skriva så mycket mer men här kommer i alla fall en bild från igårkväll, ena långsidan gjorde vi klart med röda panelen. Under och ovanför fönster och dörrar blir det vit liggande panel.


Sakta men säkert

DEt går framåt med husbygget trots lite dålig uppdatering här under helgen. Hela helgen spenderade vi med att lägga tak-tegel. Det sista la vi söndag kväll och en timma senare kom regnet, snacka om flyt! Inte en droppe regn har de kommit under hela stomresningen och nu när taket är klart så regnar de på ordentligt. Helt torrt i huset, det måste ju vara ett gott tecken. Får se hurdant vädret blir ikväll ifall vi får upp lite panel, annars blir det att isolera klart alla låga väggar och börja med de liggande reglarna och isolering i dessa. Har ej hunnit få någon byggställning ännu så där väggarna är högre än 2,40 får isoleringen vänta. Bilderna har jag på vanliga kameran, därför har jag ej lagt upp några, är ju betydligt mer tjorvigt att koppla den till datorn och föra över bilderna än att maila dem till sin mailadress, eller kanske är jag bara väldigt slö ;) Känns däremot som att man ej har så mycket socialt liv när man bygger på huset. Först är det jobb hela dagen, sen hem o slänga i sig nå käk och sen vidare till bygget där man är tills de är dags att gå o lägga sig. Inte konstigt man är dödstrött på dagarna. Men om nu vädret kunde ta och slå om kanske man också hade känt sig piggare.

Midsommar närmar sig och då blir det jobb till 17 sen styr jag rallybilen ut till Ale för lite grillning och massa trevligt sällskap. "Tyvärr" missar jag nubben till sill lunchen. Lördag kväll har vi planer med Linus kusiner och bror :) I övrigt kommer vi spika panel hela helgen. 

Nu ska jag börja röra mig hem på lunchen för att gå ut med hunden och slänga i mig lite mat. Ut i ösregnet, trevligt, tur vi köpte ett paraply igår iaf :) 

Lite uppdatering

Det har inte hänt så jättemycket sen sist. Massa verktyg och byggställningar som måste fixas innan vi kan fortsätta ordentligt men ikväll kör vi isolering, imorgon lägger grabbarna tak och panelen som vi inte har hunnit börja med ännu tar vi tag i så fort taket är klart. Igårkväll fäste vi myggnätet och började med luftspalten (heter de så?) som ska vara i taket.

Folk börjar gå på semester och det känns lite surt att sitta kvar på jobbet i 3,5 vecka till. Men det är endast 19 arbetsdagar kvar till min semester och de är ju egentligen inte så mycket, veckorna går riktigt snabbt så nog ska de gå bra alltid.

Har inga nya bilder, är inte så mycket nytt att se ännu. Men de kanske kommer mer efter helgen. Trevlig helg!!

Låst var det här!

Då har man låst ytterdärren för första gången. Igårkväll blev de färdiga med stomresningen. Tack så oerhört mycket för hjälpen med detta Marcus och co på http://trakultur.se Mycket uppskattat! De har verkligen varit snabba, nogranna och oerhört bra att ha och göra med. Hoppas ni haft en bra vistelse uppe i Luleå. Vi har ju kunnat bjuda på fint byggväder åtminstone :)

Var förbi huset på förmiddagen och städade upp lite spill och sopade rent golvet. Tyvärr jobbar jag kväll idag och kommer inte kunna åka ut nå mer för att bygga, slutar 20:30 och då är de nästan läggdags. Hade lika gärna kunnat vara vaken hela natten för man sover så dåligt i vår minisäng med skummadrass. Blir att köpa en ny och slänga upp soffan på vindan. Bättre att få ordentlig sömn, titta på TV kommer vi ju ändå inte hinna med nåt i sommar så de spelar ju ingen roll om vi har en soffa eller inte.

Huset ser nu verkligen ut som ett hus. Dörrar och fönster är på plats och igår började vi med lite pl¨åtarbetten som L kommer fortsätta med ikväll. Ska faktiskt bli riktigt spännande att fortsätta bygget för egen hand. Har då lärt mig oerhört mycket hittills och vi har lång bit kvar.

Lite bilder från gårkvällen:Fönster och dörrar idag

Idag blir de klara med stomresningen, fönster och dörrar ska monteras och huset kommer bli låsbart. Vi ska påbörja lite plåtarbeten ikväll och förbereda för tegelläggning till helgen. Eventuellt hinner vi spika lite panel innan helgen också. Tänk vad fort det gått sen huset kom. Idag är det exakt en vecka sen och stommen är redan klar. Nu börjar de hårda arbetet kan man säga. Önskar jag hade semester redan nu, men får vänta 4 veckor till innan jag är semestern på 5½ vecka :D Här kommer några bilder från gårkvällen:


Tak över huvudet

Nu har vi tak över huvudet. Igår blev taket "klart". Har ju tegelläggning kvar att göra vilket vi kommer göra nästa helg med hjälp av massa vänner och bekanta. Blir förhoppningsvis grillning på kvällen på ny Weber-grillen som kommer i veckan, så det är bara hoppas på bra väder. Panel är väl nästa steg som vi kommer börja med medan byggarna gör klart resten av stomresningen. Färdigkapade till långsidorna hur skönt som helst! Nu letar vi bara efter en byggställning. Frågan är om vi ska hyra en eller om man ska köpa en, vi kommer ändå behöva den typ hela sommaren och även nästa sommar då vi ska måla huset (är ju grundmålat nu och så får de förbli till våren/sommaren 2012). På långsidorna går de bra utan byggställning, problemen är ju gavlarna där de är över 4m högt. Ska ta bilder ikväll så jag kan lägga upp senare. Hade inte så många nytagna bilder i telefonen just nu nämligen. Men kort sagt så går de snabbt och de går framåt. Saknar bara vårt innertak som vi inte riktigt vet vart de håller hus, men de ska nog hitta fram till slut hoppas vi :) Ha en bra dag! 

Takhöjd

Vilken takhöjd vi kommer få. Var ute i bygget i morse och hjälpte snickarna med att resa den största och högsta väggen i huset. De va tydligen jättetungt, själv stod jag bara som tyngd i nedrekant så inte så jobbigt för mig (börjar bli van att användas som tyngd tyvärr haha). Nå här kommer lite bilder. Det är helt underbart väder här i Luleå! Soligt och varmt och syrran har kommit upp från Stockholm så blir att umgås med henne i dagarna och imorn tar ju lillebror studenden så då ska de firas. Och så har Frida kommit hem och är hela sommaren, hur kul som helst :) Idag slutar man 15:00 skönt!

    

Bild update

Kommer bara en snabb bild från lunch idag. Har mer på kameran men måste hinna ladda upp dem på datorn o sladden är hemma och Sofi på jobbensi...


HUSLEVERANS

I morse kom lastbilen med huset! Helt stört. Och L var ute i bygget alldeles för en stund sedan då har de redan fått upp ytterväggarna till halva huset. Antar att de bara är reglarna, men undan går det. Vilken känsla när huset kom. Låg klarvaken igårkväll och kunde inte somna. När jag väl somnat vaknade jag ca en gång i timmen och vred och vände på mig, precis som när man var liten och man skulle somna kvällen innan julafton.

Snickarna kom redan igårkväll, ända från Övik så vi bjöd på lite grillat och "firade" nationaldagen med schwarswaldstårta. Är det någon som firar nationaldagen överhuvudtaget här i Sverige? Mycket trevliga grabbar som verkar oerhört bra att ha och göra med. Tyvärr måste jag som vanligt jobba vidare så får skriva mer sen. Har bilder på kameran som jag ska ladad upp ikväll =)

Mobilblogg knasar

Skrev ett inlägg från mobilen i förrgår tror jag men det verkar inte ha hamnat här. Undra va som hände me det? Tänkte skriva en snabb uppdatering bara. Har inte hänt något med tomten. Imorgon ska vi ut och röja undan de sista stenbumlingarna och köra ihop alla matjordshögar till en enda. På måndag kvällen kommer vår entreprenör Marcus som ska resa huset (länk till Träkulturs hemsida http://www.trakultur.se). Måndag morgon 07:00 kommer husleveransen! Idag var jag och kikade på bardumsmöblerna som vi ställde upp på vinden tills vidare, skitsnygga måste jag få säga. Ja som sagt jag vet inte riktigt vad jag ska skriva i dagsläget, blir mer till veckan :)


RSS 2.0