< Till bloggens startsida

Förkyld igen...

Igår fick jag gå hem från jobbet på förmiddan. Sover så dåligt på nätterna och jag har verkligen ingen ork alls i kroppen just nu. Sen visade det sig att jag fått världens förkylning igen och är jättehängig, känner mig febrig men har inge feber som tur är. Typiskt när man nästan precis blivit frisk från senaste förkylningen. Men det är bara att vila upp sig nu. Jag och Rambo ligger i soffan och myser och bebis sparkar för fullt i magen så även om jag är dålig så har jag det ganska bra :) Hade väldigt lågt blodvärde vilket också det är en förklaring till min trötthet, men bm ringe på morgonen och provet vi tog i tisdags var bättre än det som togs i fredags, måste ändå äta järntabletter 3 om dagen i 5 dagar och sen fortsätta äta två om dagen. Hoppas magen klarar av det... Igårkväll hade de baby kväll på Barnens Hus så vi stod i kö i snöstormen i 10 min och fick oss en bilbarnstol för endast 999kr, vilket fynd! Har faktiskt tagit kort på den och även på lite smått och gott som jag hunnit köpa i klädesväg :) Är så dålig på att ta bilder och lägga upp men ska försöka bättre mig, blir så mycket roligare att läsa är kan ja tänka mig med lite bilder. Kanske man ska lägga upp en magbild också? Jag är lite emot det men samtidigt tror jag inte det är så många "okända" personer som läser min blogg. Men vi får se, idag är helt fel dag att ta nå kort på mig själv så det får bli en annan dag i såna fall. Nu ska jag koka mig en kopp kaffe faktiskt, var längesen jag drack kaffe, sen fortsätta vila och så måste jag ta mig ut med Rambo en sväng. Hoppas allt är bra med alla er och att ni slipper vara förkyld som jag!

Ajaj...

Foglossning jo tjena, hur ont kan de göra på en skala? Så farligt kan det ju inte vara? Nå visst har jag råkat ut för det och det ä inte så jäkla skönt måste jag säga. Har ont när jag sitter, står och ligger. Ibland försvinner smärtan tillfälligt men sen kommer den tillbaka med dunder och brak, känns som tusen knivar i svanskotan och det strålar åt alla håll och kanter. Molande värk skulle man kunna beskriva det som. Jag vill ju inte ha ont! Vill må bra, har mått så bra hittills varför ska detta infinna sig? Bara hoppas på att det försvinner eller i alla fall avtar. Finns en massa övningar man kan göra och saker att tänka på hur man sitter, hur man sover mm. Får försöka göra det bästa av situationen helt enkelt och ta åt mig alla råd jag bara kan. Vissa säger att det är övergående medan man på vissa sidor kan läsa om att det inte går att få bort? Jag tror på det förstnämnda, jag tror det kommer gå över, kanske bara är inne i en väldigt jobbig period just nu, får hoppas på de.
 
I helgen har vi inte gjort så mycket, bara slöat, middag med våra kära grannar igår :) Hos grannen har slemproppen gått så nu väntar vi med spänning på när deras lille man ska titta ut :) 90 dagar var till BF har jag och det känns som att tiden står still. Har massa roligt framför oss så man kan ju hoppas att tiden går snabbare. Våren brukar vara en sån period vanligtvis som går fort så vi får väl se:) Nu ska vi ta med oss lite fikabröd och knalla över tilll grannen som håller på med renoveringen för fullt, de kan behöva lite extra energi ;) Kramhej!
 

Helg!

Redan fredag? Så skönt de ska bli med helg. Den här veckan har varit lite jobbigare än vanligt, ont i ryggen och sovit extremt dåligt så efter jobbet har man i princip däckat, inte orkat göra nånting. Känner mig så sjukt tråkig och gnällig för att jag har ont och inte får sova. Men ska försöka skärpa mig, de får ju inte gå ut över andra. I helgen ska jag bara njuta, umgås mycket med Rambo trollet och busa :) Ikväll tänkte vi köpa en helgpåse från Hemmagastronomi och äta lite go middag jag och Linus. Spjälsäng och skötbord var vi och hämtade i söndags, de hade riktigt bra pris på Barnens Hus så vi slog till, såhär ser det ut:
Riktigt fina nu ska vi bara skaffa lite fina sängkläder och piffa till den men de blir nog lite senare kanske i mars eller nåt sånt. Har inte så mycket mer att berätta just nu så trevlig helg på er :)

13 januari

God dag! Sitter nerkrupen i soffan under en filt, har varit ute på förmiddan på promenad och busat med Rambo men nu känner jag mig så frusen. Vädret är underbart idag, klar himmel och sol, det var längesen man fick sig nå solljus här kan jag säga. Igår spenderade vi förmiddan med Ylva och Phoenix, alltid lika trevligt att ses och hundarna var helt slut efter 3 timmars lek.
 
Jag har legat sjuk hela veckan, började förra torsdagen med halsont och fredag feber, sen fanns det inget stopp, var dunderförkyld hela helgen och hade jätteont i halsen, trodde det var på väg bort när bihålorna stockade igen så iväg till läkaren och fick utskrivet nå cortisonspray som funkade bra i två dagar sen började jag blöda näsblod allt för mycket. Men nu är jag på fötter igen :) Imorgon är det tillbaka till jobb och allt som har med det att göra.
 
Imorgon går jag in i vecka 26. I fredags fick vi se det lilla miraklet igen då vi var in på koll för hon hade inte rört på sig någonting sen torsdag fm. Snacka om att man blev orolig men personalen på förlossningen var så trevliga och bad oss komma in så vi fick kolla att allt var okej så att vi inte behövde oroa oss. Bättre att kolla upp en sån där gång än att gå och vara orolig och inte veta och vi var då välkomna tillbaka närsomhelst om det skulle inträffa igen. Allt såg bra ut, växer som hon ska och ordentligt med fostervatten vilket också kan vara orsaken till varför det ibland inte känns när hon sparkar. Känns otroligt bra att ha å göra med så trevlig personal, man kände sig lite påträngande men de hade sån förståelse. Och skönt var det när man såg lill hjärtat slå för fullt på skärmen, det är så otroligt så det finns inte. Tänk att man bär på ett liv? Tänk att om drygt 3 månader så får vi se vem det är som gömmer sig därinne? Ja det är obeskrivligt hur det känns, finns ingen bättre känsla ♥
 
Nu ska vi gå över gatan och få oss lite lunch hos svärfar, det ska bli gott jag är så hungrig ;) 

Vecka 25

God förmiddag! Igår var vi till bm för att lyssna på hjärtljuden och mäta magen och allt var i sin ordning :) Det är så härligt att lyssna på hjärtat, det slår så otroligt fort 150slag/minut. Tänk att det bara är 15 veckor kvar, helt sjukt vad tiden går fort. Föräldrakursen vi ska gå börjar i mars och består av 4 träffar. De första bebiskläderna är införskaffade, även mamma min har köpt nåt litet plagg. Nu är vi på jakt efter en spjälsäng och ett skötbord, har hittat en säng jag gillar från Brio Cot Two och Cot Three heter de vet inte vilken jag gillar bäst men de går att sänka långsidan på bägge och Cot Three har heltäckta kortsidor plus att det finns en hänganordning där man kan hänga filtar, handukar mm. Verkar väldigt smidig och så ingår det en madrass. Får se om vi slår till på någon av dem eller inte, såhär ser de ut iaf:
 
 
Min förkylning vill inte ge med sig och nu har jag fått i bihålorna så ska in till vårdcentralen här vid 11 och se vad vi kan göra åt saken. Gillar inte att hålla på att trycka i mig massa piller med bebisen i magen, då går jag hellre utan. Men nu börjar jag bli less dessa bihålor, känns ju som att hela käken ska lossna och som att man har hål i alla tänderna, ja usch hoppas de försvinner snart.
 
Annars har jag inte så mycket att berätta just nu, januari kommer annars bara bestå av jobb. Till helgen blir det att umgås med Ylva och Phoenix, de ska bli kul :) Hundarna får busa av sig och bara det är väder kanske de blir att grilla en korv eller två, det är altid lika mysigt på vintern. Nu börjar lilla hjärtat sparka i magen och snart kommer mamma och mormor för att köra mig till vårdcentralen, ha de bra så länge!

2013

Tänk att nu är det redan 2013, vad snabbt tiden går! Julen har varit alldeles underbar. Har varit ledig och fått mysa på hemma och umgås med släkt och vänner. Klappar fick vi i massor och god mat har vi ätit lite för mycket av under de här dagarna. Inte nog med att man gått upp pga graviditeten men nu känner man sig extra svullen av allt onyttigt man tryckt i sig under julen. Nu är man tillbaka till vardagen och jag har dragit på mig världens förkylning och har ont i halsen som tusan, bara hoppas det går över snabbt. Jobbar halvdag idag sen ska jag möta upp mamma, mormor och morfar, moster, kusin och Linus på stan för lite lunch, bio är bokat ikväll men får se hur jag mår om man orkar gå, vi tänkte se Hobbit.
 
Har hunnit beställa en barnvagn under mellandagarna så nu behöver vi inte fundera mer på det. Kanske hinner en sväng på någon färgbutik i em för att kolla in lite tapeter till barnrummet. Hade så gärna velat tapetsera de annars helt vita väggarna därinne, för att få lite liv i de hela.
 
Förutom förkylningen som jag nu dragit på mig mår vi bra allihopa, bebis sparkar för fullt nästan hela tiden, det är så mysigt :) Rambo är lika förtjust i snön som vanligt och ska rulla sig var 10:e meter, sötnöten. Men när det var -30 grader här för nån vecka sen tyckte till och med han att det var för kallt för att vara ute långa stunder. Här för någon kväll sen rasade snön från taket och vi trodde bokstavligen att hela taket skulle rasa in. Skakade och lät som världens jordbävning, men vi klarade oss haha.
 
Har som vanligt varit väldigt dålig på att ta bilder här under julen så jag har inga bilder att visa. Måste börja bli bättre på det där! Nu ska jag återgå till arbetet hoppas ni får en trevlig trettondagshelg!

RSS 2.0