< Till bloggens startsida

Dagens inredningsbild

[009sovrum.jpg]

Sovrum. Gillas som tusan. Gillar färgerna. älskar tavlorna med svart ram och svart/vita bilder, även sängen tycker jag var mycket fin. Mörkbrun eller svart säng blir det nog hos oss. Har ju fått Linus att gilla mörkbruna sängar så kanske kan övertala honom att gilla en svart till slut :) Back to work!

Byggsamrådsmöte check!

Då var samrådsmötet avklarat. Vi hade allt klart så det var i princip bara gå igenom och se så att att allt fanns med, vilket det gjorde. Allt förutom någon att göra utsättningen men det kommer en killa och gör det den 11:e eller 12:e april bra det så vi vet vart vi ska gräva. Så nu är de bara sätta igång. Först ska vi ha lite ledigt, Linus åker till fjällen en vecka sön-söndag och jag drar till Oslo nästa helg sen är det full rulle kan man lugnt säga. Önskar bara att det vore lite varmare så tjälen försvinner fortare. Men värmen kommer väl, vid valborg brukar det ju bara vara nån liten snökulle kvar här och där och gräset tom brukar börja grönska.

Nu sitter jag på jobbet igen som vanligt och har rast. Ska springa och hämta mig en kopp kaffe för jag håller på att somna. Jobbar till 21:15 idag igen, men ikväll är det ingen hockey som jag missar iaf!

Ordning och reda?

Kom precis på vad jag måste göra: ordna med alla papper och kontrakt och fakturor. Måste köpa en hålslagare så jag kan ta hål i papprena och sätta in i huspärmen. Behöver även en häftig apparat (häftapparat alltså eller häftmaskin vad heter det egentligen?). Ska köpa överstrykningspennor. Måste ju tillverka en inhandlingslista. Kanske jag gåt på Tiimari och fixar de här på rasten halv sex. Ja de var en bra idé, skönt att få de gjort faktiskt. Blir jobbigare ju längre man väntar, papprena samlas på hög o risken finns ju att nåt papper försvinner. Det där måste vi bli bättre på, eller jag, har ju lovat L att han ska slippa allt pappersarbete, så ska försöka hålla de löftet också.

Prognosen för kvällen ser bra ut, ringer inte särskilt mycket idag så man kanske hinner titta lite hockey ändå. Fast hellre skulle jag nästan vilja att det ringer så man får mata samtal för att få upp snittet. Just nu ligger jag under  börvärde och det betyder inga extra pengar, illa...

Snart bara en vecka kvar till Oslo :D Kusin vitamin från London kommer till helgen :) Och april består av två födelsedagar, mormor den 4:e och mamma den 15:e. Måste hitta nå fiffiga presenter. Tycker det är oerhört svårt med presenter när man ska köpa till någon som redan har allt, håller ni inte med?

Ojdå nu tog lunchen slut så bäst man jobbar vidare, ciao för denna gång!

Powerwalk

Startar dagen med 45 minuters powerwalk. Såg förresten att det råkade bli aningen fel i förra inlägget, killen som ska resa stommen är från Örnsköldsvik, fattar inte hur jag kunde få övik till öbon eller vad det var jag råkade skriva, nåja. Var ganska kallt ute idag faktiskt men riktigt friskt och fräscht. Jobbar kväll 12:30-21:15 så jag missar hockeyn. Förhoppningsvis kan man se lite på jobbet, får hoppas inte hela Sverige ringer in till Telia just under matchen :)

Imorgon har vi byggsamrådsmöte med bygginspektören och vår kvalitétsansvarige, det ska bli intressant.  Nu ska jag sätta igång att göra en fet kycklingsallad. L kommer hem på lunchen och äter. Skriver mer sen!


Har precis varit ute på en lång kvällsprom...

Har precis varit ute på en lång kvällsprommis med husse och rambo, riktigt härligt. Fick hem kontraktet för stomresningen idag. Fiskarheden hjälpte oss att hitta en kille från öbon eftersom att alla entreprenörer här uppe i norr tog hiskeligt höga priser, betydligt mer än förväntat, det dubbla mot för vad vi nu skrivit kontrakt på och endast för att de inte byggt liknande hus tidigare. Tycker de är konstigt. Han som ska resa huset verkar toppen att ha och göra med och fiskarheden har då verkligen varit hjälpsamma, det är vi evigt tacksamma för. Nu ska jag stänga ögonen, nattinatt!


Lovade ju en bild på upplogade tomtenså hä...

img_8826 (MMS)

Lovade ju en bild på upplogade tomtenså här kommer den :)


Yihoo jag klarade det!!!

img_4129 (MMS)

Yihoo jag klarade det!!!


Test mobilblogg

Test mobilblogg


Iphone nörd

Ja nu har man ju blkivit iphone nörd, men jag fattar fasiken inte hur man bloggar från den. Får inte till det, kan varken skriva eller ladda upp bilder från mobilen. Skitkonstigt. Måste fråga nån riktig iphone-nörd. I helgen har vi haft de jättemysigt, var i lördags ute och grillade i Lulnäset och vi var också förbi Rutvik för att mäta på tomten. Mest bara för att få en översikt om vart huset kommer stå och hur STORT det kommer bli. Alltså jag fattar inte att vi kommer ha ett sånt stort hus, är ju mycke större i verkligheten än vad man tänker sig då man kollar på ritningarna. Så fort jag fått till bloggandet via iphonen ska jag lägga upp bilder från i helgen. Söndag bestod av en heldag i Rutvik , Linus lagade skotern och jag och Rambo var ute och busade i flera timmar. En fika på de och sen var det hockey, tyvärr förlorade Luleå men det är ju 3 matcher kvar och 2-2 i matcher så allt kan hända. Efter matchen tog jag och badade Rambo, han blir så liiiten och söt när man blöter ner honom, och gissa om han tappar nå hår nu efterår. Måste borsta igenom honom ordentligt när jag kommer hem. Men först blir det träning efter jobbet. Kondition som vanligt och lär köra lite mage också, måste ju få till detta nu innan sommaren. Har väl inte börjat bra med tanke på den lunch jag åt, skaldjurslasagne med ett ton ost på, gott men så onyttigt. Får bli skärpning nu Sofi, ska och handla ikväll och då blir det storsallad som man kan ha till matlåda varje dag. Så enkelt, så gott. Kanske gör kyckling den här gången :) Nu börjar min lunch ta slut. Jo just ja, Linus har varit och fixat med massa skuldebrev och lagfart för tomten. I och med att Linus får den som en gåva från sin pappa så skänker Linus i sin tur halva tomten till mig, lätt som en plätt. Någon som vet förresten hur man gör med iphonen? ;)

Lunch och möte med banken

Nu ska jag knalla iväg på lunch. Slutar 17:00 idag, ska bli så skönt med helg! Kl 14 har vi möte med Lena på banken. Ska ordna klart med spärrförbindelsen och även skriva klart lånepapprena. Imorgon som sagt mätning ute i Rutvik. Hinenr bara skriva detta för magen kurrar. Ska lägga ut bilder imorgon :)

Snön är borta!

Nu är snön borta från tomten! Linus var så duktig igårkväll och var och skottade bort snön så de ska tina upp lite fortare. Till helgen blir det åka ut och mäta upp vart huset kommer stå och så fort de bara går ska vi börja gräva. Kan inte fatta att det sätter igång nu, känns helt overkligt. Det är så kul!

Igår var Johanna förbi på lite födelsedagsfika, mycket trevligt, bestämde oss för att eventuellt ta ett glas vin till helgen, får se hur de finns med tid bara. Jag bakade även morotskaka igärkväll som vi ska äta på mötet idag, hoppas den vart bra, har ingen aning, är hur längesen som helst jag bakade morotskaka. Nåja röran ovanpå vart då asgod =) Blev ingen långprommis i morse för det blåste alldeles för mycket. Gjorde 100 situps här hemma de får räcka för idag. Nu ska jag göra mig iordning och kanske slänga mig framför tv:n en stund. Ha en bra dag allesammans!

Vibyggerhus!

Nu ska förhoppningsvis bloggen snart komma upp på www.vibyggerhus.se 
Älskar själv att läsa alla husbloggar så jag hoppas folk kommer gilla att läsa denna också. Fastän de även kommer lite personliga inlägg så lär det krylla av mest hus-inlägg här nu en tid framöver.

Godiskorg

Står en fet godiskorg fylld med massa godis, choklad och gottigheter här på bordet precis intill mig på jobbet. Vi har startat en kampanj och då bjussar Telia på godis, undra om de vill göra oss. Så vi blir feta och inte vill ha semester till sommaren, bara jobba jobba jobba :P

JAG ÄLSKAR GODIS!

Jag kan inte vara utan det, det bara är så. Slutar hellre med mat haha nä men alltså godis, guuu så gott :)

Seega!

Bostadsgaranti är något sega på att fixa vår byggfelsförsäkring. Var säkert 3 veckor sen vi skickade in ansökan och har ännu inte fått något besked. Måste boka in byggsamrådsmöte nu så fort som möjlgt med tills dess måste vi ha detta klart. Har försökt ringa men får inget svar och har mailat men ännu inte fått svar där heller. Nåväl, har läst att de kan ta upp till 4 veckor så det är väl bara vänta och se. Har hittat jättefint mosaik på svenskakakel.se, lite mintfrön/turkos aktig, jättefin verkligen, ser ut som medelhavsvatten, precis som på Elafonissi på Kreta :) Vill ha i badrummet! Vid duschen och kanske nån annanstans också, för att få lite färg dit, blir så tråkigt med bara svar t och vitt.

Har inte fått mitt mikrosim ännu till iphonen men det kommer förhoppningsvis imorgon. Kommer ju bli värsta telefon-nörden haha. Måste köpe ett skal så den inte pajar eller repas. Kanske lägger en beställning på ett nu vetja =) Ska se om ja hittar nå fint.

Hämta eller inte hämta?

Ska jag hämta ut dessa skor eller inte? Tycker de är jättesöta men har ju inget behov av dem förrän till sommaren, eller ja kanske om typ 2 månader att man kan börja använda dem. Men de är ju så fina. Och rätt billiga. Jo nu har jag bestämt mig för att hämta ut dem. Är ju bara att skicka tillbaka dem ifall jag inte gillar dem.



Jag måste också skaffa mig ett par sneakers, blir nog ett par converse, och även ett par nya tränings/joggings-skor. Får nog lov att ta mig en sväng på stan till helgen efter man fått lön. Kollade förresten vad jag kommer få tillbaka på skatten, ynka 200kr! Haha, har aldrig fått tillbaka så lite. Men men, så länge man inte måste betala mer iaf. Linus skulle då få 12000, fusk :P Även idag började jag dagen med 45 minuters promenad på isen. Det var jättehalkigt! Har ju varit plusgrader ända sen igår och idag är det också jättevarmt. Så skönt att det börjar synas lite asfalt på gatorna. Längtar otroligt mycket till sommaren, slippa dra på sig massa kläder varje gång man ska gå ut med hunden. Har precis gjort iordning en jättestor skinksallad. Linus kommer snart hem på lunch och sen är de jobb mellan 12:30-21:15. Missar hockeyn ikväll men de kommer ju fler matcher. Bilen har varit inne på storstädning igår och är nu jätteren och fin, snygg som vanligt hehe :) Går ganska segt med att sälja den men i värsta fall så har vi kvar den och köper en till jättebillig bil.

Jag känner att jag vill göra någonting kreativt. Lär inte ha tid med massa sånt nu när vi sätter igång med huset men jag vill som bli mer driven. Känner mig som värsta svensson, sover, äter, jobbar, sover, äter jobbar. Kul att man har hundintresset iaf men vill som göra nåt ja, nåt kul. Kanske bara borde ta mig till lite tapet och färgbutiker och börja fundera vad man ska ha för tapeter och golv och färg i alla rum. Då får man nåt annat att tänka på ett tag. Nå, vi får se. Nu ska jag duka fram lunchen. Höres!

Tomten

Här kommer vi bo! Helt underbart!






Bättre sent än aldrig :)

Här kommer lite bilder från nyårsafton som jag ej fört över från kameran till datorn förrän idag! Har varit riktig dålig på att fota de senaste månaderna men nu kommer de bli ändring på de! Man vill ju fota allt eftersom huset byggs =) Så först lite bilder från nyårsafton som vi firade i Rutvik hos Staffan och Ann-Helen:

    

Mys kamin :)

Såhär kommer vår kamin att se ut, plus skorsten. Mysigt det kommer bli :) Tror jag börjar längta nå djävulskt tills huset börjar ta form. Jag vill ju sätta igång och bygga nuuu men det är ännu ett tag kvar... Den som väntar på nåt gott!




23?

Tydligen fyllde jag år igår, hela 23 år, usch vad gammal man börjar bli. Vart lite tårta och kalas på dagen, fick massa goa parfymer och presentkort :) Tack alla nära och kära för alla gratulationer! Såg hockey och Luleå tog sig till semi, bra jobbat gubbar! Linus var ute i Rutvik och tog de första "spad-tagen" på husbygget, ska lägga upp bilder då jag kommer hem ikväll. Morgonen började med en timmes promenad på isen. Var väldigt skönt, soligt och varmt. Nu har det mulnat på däremot, men de gör inget eftersom jag ändå jobbar. Har fått min Iphone idag :) Men väntar ännu på mikrosimkortet så får vänta nån dag innan den kan börja användas. Ändå kul, tror Linus är lite avis eftersom hans har gått sönder ;P

Ska gå och ta mig en kopp kaffe nu, har rast 15min. Kram!

Vad tycks?

Detta kakel i köket kanske?

 
 

Me like Fridays!

Vem gör inte det? Idag slutar jag 16:15, ska bli så skönt med helg! Ikväll lär de bli att försöka heja fram Luleå Hockey till vinst, men svårt blir nog det. Har en bad feeling om man säger så. Måste boka en tvättid också men de lär bli först imorgon. Söndag är de fullt upp hela dagen. Massa födelsedagsfirande hela dagen och middag i Rutvik på kvällen. Måste ju handla till allt bakande också. Kanske bakar redan imorgon för att udnerlätta? Får se. Är de bra väder blir det då en utedag på isen. GAH vad less jag kan bli på vissa man pratar med!! Hur tröga är folk ibland? Det är som kul på ett sätt, men jag blir så irriterad. Kanske är bra att få skriva av sig irritationen...

Nu ska jag fortsätta jobba på här ett tag. Herå!

1 dag till helg

Nu är det bara 1 dag och 1½h jobb kvar till helg :) På lördag blir det mysmiddag för mig och L på Tallkotten. Lite födelsedagsfirande samtidigt som vi känner att vi måste hitta på nåt bara han och jag. Få ha de trevligt och koppla av lite. Tid för oss själva. Man kan behöva det emellanåt. Fastän vi just nu inte kan göra så mycket med huset så är det ändå alltid full fart i huvud och massa smågrejer som ska fixas med.

Man nästan glömmer bort att ta hand om sig själv. Det ska jag bli bättre med. Har ju bland annat börjat med att gå upp tidigare, ta en lånprommis för att sedan komma hem och äta ordentlig frukost innan jag drar mig vidare till jobbet. Gillar min nya rutin fastän det ibland kan vara riktigt segt att ta sig upp på morgnarna. Bara man väl tagit sig upp och ut så är man mycket piggare faktiskt.

Ikväll när jag kommer hem blir det att ta hand om sjuka älsklingen där hemma. Hade han varit lika förtjust i choklad som mig hade jag köpt med mig en chokladask men nu är ju så inte fallet. Chips hade kanske funkat men eftersom vi åt det igår så tror jag faktiskt att jag skippar det.

Och som ni kanske sett i förra inlägget så är det tattoo på gång. Ska göra den samtidigt som Sofie när jag kommer till Oslo och vad det blir får ni se när den är klar! Men de som känner mig vet säkert redan vart jag tänker sätta den och vad det är ;)

Nä nu jobba igen. Ska mata samtal. Ciao!


Bokat o klart! :)

 Oslo Ink

Tattoo?

Kanske blir en sådan när jag åker till Oslo :) Bara det finns tid. Kul, har länge velat göra en men har aldrig tagit tag i de och nu när Sofie ska göra en samma helg som jag kommer ner så tänkte jag passa på då jag med :) nu ska jag bara hitta exakt hur jag vill att den ska se ut. Jag kan se den framför mig men jag får aldrig till de när jag ritar. De brukar iofs vara rätt duktiga på tatueringsställena att rita upp om man har med sig ungefärligt hur man vill att de ska se ut. Så jag vet då vad jag lär sitta och göra när jag inte har nåt annat för mig. Den kommer bli sååå snygg! Nu ska jag börja laga lite lunch, kyckling och ris. L kommer hem och äter och sen måste jag ha matback på jobbet. Börjar först 12:30 idag. Var ute 1h på morgonen med Rambo. Gick kanske i 40 minuter och sen var vi ute på isen och övade inkallning, sitt och fot. Han var såå duktig! Kanske de berodde på att de inte var massa andra människor och hundar i närheten för sådär duktig brukar han inte vara annars :P Ska sätta igång med maten nu. Får skriva mer senare. Pusshej!

Bra start på dagen!

Eller nja, den började med att Rambo kissade inne. Men fort var jag uppe och gick ut på en långprommis 45 minuter på isen, jättehärligt väder idag! Blev även en prommis till jobbet 15 minuter så man kan som säga att jag gjort min träning för dagen. Slutar 19:30 ikväll och då blir det direkt hem och se hockeyn :P Tycker det är riktigt spännande faktiskt, jag som aldrig varit ett hockeyfan förut, tyckt de varit astråkigt att titta på. Men Linus har fått min att ändra åsikt, han har lärt mig vad allt betyder offside och icing och allt va de nu är, mycket roligare att se på när man faktiskt vet vad såna saker betyder haha :) Idag har vi 4 timmars utbildning på jobbet i företagsförsäljning. Ska bli intressant. Det är alltid roligt att få göra någonting annorlunda för omväxlings skull. Annars kan det faktiskt bli lite enformigt här emellanåt, men säg inte till nån att jag sagt det. Gillar ändå mitt jobb jättemycket, vi är ett härligt gäng som jobbar här! Undra om jag hinner baka till mötet imorgon eller om jag tar det nästa torsdag? Kanske bara går och köper någonting, är inte så roligt att baka i vårt minikök faktiskt.

Längtar redan hem till Pluppen...

Back on track

Nu är jag tillbaka till verkligheten. Efter att ha legat hemma över en vecka känns det riktigt skönt att vara tillbaka i vardagen faktiskt. Sitter på jobbet nu och har lunch men har redan ätit för jag var så himla hungrig tidigare så åt på min admin 10:30. Lär ju vara ashungrig innan jag slutar 16:30. I morse var jag ut på långpromenad med Rambo. Ska börja gå såna nu, det är ju ljust redan klockan tidigt på morgonen och jätteskönt att ta sig ut, man blir pigg, får mer energi resten av dagen och så hinner man äta ordentlig frukost som jag varit så dålig på nu den senaste tiden och frukost är ju faktiskt det viktigaste målet på dagen för att man ska orka med och slippa huvudvärk. Så jag ska göra detta till en ny vana. Upp kl 06:00 senast på morgonen och ta en prommis 45min-1h, sen dusch, ordentlig frulle och sen knalla till jobbet. Iaf på vardagarna, under helgerna kan man ju ta lite sovmorgon. Även om jag jobbar sent på vardagarna så kan man ju ta lite sovmorgon men ändå göra den morgonrutinen. Känner mig verkligen motiverad till detta! Har också satt upp ett mål till sommaren angående träning mm. Men det håller jag för mig själv :P Ska i alla fall ta mig mer till gymmet och sen när det är bar asfalt så ska jag börja springa.

Har en sista träff på Lydnadskursen jag går nu på söndag. Eventuellt går jag även lydnad 2, det är lite mer avancerade övningar. Ska också anmäla mig till mini-agility kurs som börjar i april. Rambo älskar agility, tycker de har varit skitkul när vi fått göra små agility-övningar. Ska bygga egna till sommaren när vi ändå håller p med huset. Lite små hinder som han kan hoppa över och på Rusta har jag sett att de har tunnlar så en sån ska jag också köpa. Roligt!!

Nu sprang tiden iväg och min lunch är slut så jag ska väl återgå till arbetet. Huset ska jag skriva om jag lovar. Men just nu hinner jag inte :P Tjarå!


Sjukskriven

Hej hopp! Idag mår jag mycket bättre så på måndag blir det jobb bara rösten frisknar till lite mer. Var tvungen gå till läkaren idag och få sjukintyg för att få ersättning eftersom det här är den 8:e dagen jag är hemma från jobbet. Började förra torsdagen med feber 3 dagar, sen fortsatte förkylningen och jag har inte haft någon röst på hela veckan. Nu är jag äntligen pigg igen men kände ändå att det är bäst vara hemma en dag extra, ofta går man tillbaka till jobber för fort och då förvärras det bara. Så hemma diag och förhoppningsvis jobb på måndag. Börjar bli lite less på att ligga hemma här i ettan på 25 kvadrat. Finns som ingenting att göra. Har sett på TV typ heeela tiden o även fast vi har alla kanaler så är de astråkigt. Nåja, nog tjatat om det. Jag har ju inte ens berättat om vår lilla tripp ännu, vad som bestämdes osv. Tror inte jag tar det nu heller. Ska försöka fixa lite pappersgrejs med huset nu och försöka få i mig nån form av lunch. Kanske mamsen får komma förbi med nån lunch ;)

Nu ringde mamma och hon är på väg att hämta upp mig så ska vi åka till henne och äta lunch. Så jag får skriva mer sen helt enkelt. Pusstja!

Update

Kommer en update så fort jag har tid. Har varit mycket nu den senaste veckan och har ännu inte hunnit känna någon lugn och ro. Imorgon kanske på fredag vem vet? Nu ska jag jobba vidare.

RSS 2.0