< Till bloggens startsida

Beslutsångest?

Jag tror det är tänkt att vi ska veta ungefär hur vi vill ha allt nu när vi kommer ner till Borlänge. Har vetat precis hur jag vill ha de i köket och ändå sitter jag här, kvällen innan allt ska bestämmas och funderar på om jag verkligen vill ha de så. Finns ju så mycket snyggt! Fast ifall man blir less är de väl bara att byta senare. Behöver ju inte ha de så resten av livet iaf :P Har sökt ATK ikväll från 18:30. Vore skönt att få de så man hinner ta de lugnt en timma innan vi drar iväg. Men är väl inte hela världen om jag inte får de, men vore såå skönt. Kan inte riktigt koncentrera mig här ändå... Svart kök är för övrigt jävligt snyggt. Kanske allt blir svart? Blir då att bjuda Linus på hotellfrukost imorgon bitti. Han tyckte vi kunde köpa nåt på Statoil typ men nähädu de tänker jag då inte göra!

Har för övrigt också ombokat min resa till Oslo. Åker ner till Kittefjäll söndag den 3:e april och är där sen flyger jag från Vilhelmina via Arlanda till Oslo istället. Kommer fram exakt samma tid :) Blir med Linus och massa av hans arbetskamrater så de ska bli skoj. Vi brudar får grilla korv medans gubbarna kör skoter, ja Linus jag kallade dig för gubbe hehe. Du är som en gubbe du, gubben min :)

Nå nu har jag rast, hörs när jag kommer hem! Eller kanske efter helgen, eller efter flytten, kanske nästa vecka då, tisdag eller onsdag. Kaske tidigare om jag hinner, äh får se när de blir helt enkelt... Byebye!

Oslo here I come!

Såpp då var de bokat, 8e-10e april får jag äntligen åka o hälsa på Sofie i Oslo! Har lite sovmorgon idag börjar först 10:45. Ska hoppa i duschen och sen packa lite grejer till ikväll och så gå ut med hunden så jag skriver mer sen. Ciao!

Extra

Detta är mer ett soffbord som jag tror Linus skulle gilla. Det är ju jättefint men nästan lite för mycket, eller?


Eller denna säng, endast 32 laxar:

Jaa jag ska sluta. Hittar stört mycket fina grejor bara :)

More furnitures

Ännu en snygg hallmöbel :)



Vill också ha en typ sådan här vinhylla:


Och har hittat ännu en snygg säng:



Dessa möbler finns på www.nilssonsilammhult.se de har verkligen snygga möbler. man borde kunna beställa o be dem skicka upp möblerna. Men detta är ännu långt, långt borta. Imorn kväll åker vi till Borlänge. Åker direkt efter jobbet så vi kan stanna och sova en stund och även hinna med en hotellfrukost på Quality Hotell i Borlänge. Vore guld värt med en sådan efter en hel natts körning. Sen blir de att börja köra hem efter slutbeställningen är klar. Vi känner att vi ej har tid att stanna över natten, så de blir en riktig snabb-visit. Sen ska vi flytta ut resten av det som ska till Rutvik på lördag och på söndag flyttar vi in i lägenheten i stan och måndag går hela dagen åt till städning av lägenheten. På söndag har jag även del 2 i lydnadskursen. Måste hinna öva ilte med Rambo de "hemläxor" vi fick. Har då köpt hundgodis idag och tro mig eller ej men han åt faktiskt av dem! Får hoppas de inte var nån engångsföreteelse. Ska även öva gå fint i koppel, han är en riktig nos-hund, ska gå o lukta överallt och gå dit han vill inte dit matte eller husse vill tyvärr, men de ska de bli ändring på! Vi skulle tydligen gå på nån bana som gick 1 meter upp, de lär han aldrig göra. Hur kan man öva honom p åde, så han inte är livrädd när han väl ska göra de? Ska försöka hitta nåt bra hemma som vi kan träna på hehe :) Undra hur det är med hundutställningarna ifall han får vara med i dem fastän han har en sporre? Det borde han ju få, kanske inte får de bästa ebdömningarna, men bara för att vänja honom om inte annat. Nog för att han skulle vinna, han är ju snyggast av alla ;) Nu ska jag ta ett samtal sen rast, har matat samtal idag så var värd att ta en "blogg-paus". Herå!

Good girl!

Tycker jag gör ett ganska bra jobb med att uppdatera bloggen nuförtiden :) Förmodligen för att det finns massa kul att berätta angående huset då framförallt. Om en månad fyller jag kärring, 23år, en riktigt gammal tant känns de som. Tyckte de va nyss man fyllde 18 och de va så häftigt haha. Hade tänkt önska mig en systemkamera i present men tror jag bara ska önska mig pengar till huset. Alla små bidrag blir i slutändan mycket. Blir förmodligen inte heller någon sväng till Stockholm i april. Har inte råd att ta semester en hel vecka så Oslo får räcka för den här gången. Lite tråkigt att inte träffa syrran men nu kanske hon kommer upp i helgen iaf :) Tror också att semestern är mer värd till hösten när huset står på plats. Vi börjar känna lite stress och oro över huset och hur vi ska hinna få klart allting tills delarna levereras första veckan i juni. Det vi måste få klart är ju vilken entreprenad vi ska anlita. Det lutar åt att Fiskarheden skickar upp några gubar för att göra stomresningen och sedan anlitar vi någon här uppe till restrerande delar. Pengarna för övrigt bara rusar iväg. Alla småkostnader blir i slutändan en hel del, mer än vad man tror. Men som sagt vi har tänkt ta allt ett steg i taget. Vi behöver inte ha allt precis så som vi vill ha de från början, det är ju också det roliga med ett hus att man kan fixa grejer eftersom. Sen kanske man gör allt precis som man vill ha de för tillfället men man vill ändå göra om efter ett år. Tror det kan vara bra att bo in sig lite innan man gör för drastiska beslut. Som garderober bland annat. Det ingår flertalet garderober i huset och vi har bestämt oss för att ta dessa och vill vi sedan byta så får vi göra det i efterhand. Vita garderober passar till allt ju, typ. Vad mer har jag att berätta? I morse var vi och åt frukost på Quality Hotell med jobbet. Vår "klöver" vann en tävling i julas och vinsten var en hotellfrukost. Det var mumma kan jag säga, avslutade den med en våffla och hjortronsylt ;) Nu har jag lunch, eller admin egentligen, är inge hungrig efter dunderfrukosten. Ska hem om en timma och gå ut med Rambo. Han var jätteledsen när jag gick hemifrån på morgonen, ylade så jag hörde ända till bilen. Stackarn... Såna gånger vill man bara stanna hemma. Men man måste ju tjäna pengar. Tror februarilönen kommer vara min sämsta lön på Telia någonsin. Har gått så otroligt dåligt den sista veckan att jag tappat typ all bonus jag hade chans till. Men man har väl såna månade också. Tråkigt bara då det gick så bra de 2 första veckorna och så rasar allt på 1 vecka. Men snart är de en ny månad. Då får man ta nya tag, på alla sätt. Då bor vi i ny lägenhet och allt. Ska köra igång med hårdträning då också. Det har gått sisådär med den nu på slutet. Har varit alldeles för mycket annat.

Förresten vad tycker ni om dessa golv? Funderar på valnöt eller ljust/vitt golv. Båda assnygga. Frågan är om de blir FÖR mycket vitt med vitt golv?


Party, slappdag, hundkurs och flytt!

Ja jag har verkligen hunnit med mycket i helgen. I fredags var jag hos Carina och Ingemar och tog ett glas vin och åt lite småplock tills vi åkte in till Olivers för käk med Linus gäng från Telia. Mycket trevlig kväll som slutade i fyllan och hela lördagen var förstörd för man var så sliten. Har då supit för flera månader framåt känns det som. Blev alltså inte många knop i lördags, låg och såg film hela eftermidddagen och kvällen och åt go mat oxfilé med klyftpotatis och löjromskrustader mumma :) Igår var husse och körde skoter i finvädret medans matte och hund var på lydnadskurs. Det var mycket lärorikt och givande men Rambo var hur ofokuserad som helst. Han var mer intresserad av alla andra hundar och dofter som fanns i lokalen än i de övningar vi skulle göra. Inte ens köttbullar lockade honom haha. Ska försöka få lite pli på han, men samtidigt kan jag inte tycka dåligt om de, han älskar ju andra hundar. Och jag förstår hur uppspelt han måste ha varit då han fick träffa 7st andra hundar på en och samma gång! Men jag hoppas de går bättre nu på söndag, ska öva lite med honom innan och ta med mig något som jag vet han gillar, typ lax eller i värsta fall oxfilé haha. Senare på kvällen käkade vi rester från lördagen och sedan flyttade vi ett lass ut till Rutvik så nu är det i princip bara de möbler vi ska ha i ettan i stan kvar att flytta och även rensning av vinden. Tänkte börja med vinden efter jobbet ikväll, ska bli skönt att få de gjort för på torsdag när jag slutat åker vi bil ner till Borlänge för att göra slutbeställningen på huset. Allt händer så snabbt nu, det är hur kul som helst! Blir att göra de på fredagen sedan ta in på hotell natten fredag till lördag, kanske käka nån god middag och bara få vila ut under natten. Sen blir de köra hem på lördag morgon och om vi orkar flytta på lödag kväll, annars tar vi det på söndag morgon och så får vi städa ur lägenheten på söndag kväll. Det ska nog hinnas med allt, är trots allt bara en tvåa vi bor i. Hade möte med Bröderna Andersson i morse, det gick bra, de verkar jättebra, det enda vi hade frågor om var ltie grejer som vi hade tänkt göra själva som de hade med i offerten. Men det skulle lösa sig också, vi ska bara maila dem och så plockar de bort de från offerten och skickar en ny. Har inte hunnit boka resan i april ännu, SKA göra de ikväll, måste bara komma ihåg de. Kommer alltid på de när jag sitter på jobbet och härifrån kan jag inte göra betalningen. Men ikväll då gör jag det :) Nu ska jag springa upp och käka lunch, är så hungrig så jag dör. Skriver mer sen todeloo!


Me want!

Detta soffbord SKA jag ha :) Skulle passa så bra med vår mörka soffa, en mörk matta och en fåtölj i någon mörk färg.


Kanske en sådan fotpall? hade man kunnat ha i vardagsrummet, vore ju assnyggt! De har mycket fina möbler på EM-möbler. Hade velat handla där redan nu :) Sängen här nedan var fin. Skulle passa bra till valnötsgolvet (tror vi ska ha valnöt, inte för mörkt, inte för ljust) och blir garanterat en varmare känsla i sovrummet. Bruna, gräddiga varma färger. Eventuellt lite svarta detaljer på väggar och garderob, vet precis hur jag vill ha det!

Åh jag vill börja inreda nu nu nu nu nuu! Om två veckor bor vi på Josefinevägen, då har vi lämnat vår fina lägenhet på Barrgatan. Kommer sakna den, det är ju våran lägenhet, vi som fixat till den. Känns så tråkigt att flytta ut. Men snart får vi ju vårat hus, så jag antar att det är värt väntan. Sitter på jobbet nu och har bara 45 minuter kvar tills jag slutar. Då ska vi och gymma, blir kondition 45 minuter. Behöver bränna kalorier! Någon som har ett bra tips? Har hört att vissa kryddor och kaffe innan morgonpromenaden ökar fettförbränningen. Men det är små grejer som jag inte tror man märker av så värst mycket. Någon som har nån bra kur? Hållit mig från onyttigheter i hela två dagar nu! Haha det är länge för att vara mig faktiskt. Imorgon kväll ska vi ju som sagt på after work på Olivers och då lär de bli massa onyttigheter och vin mmm gott. Kanske ska skippa efterrätten ändå? Bara köra på huvudrätt, man blir ju nog mätt av den. Får se, finns så mycket gott att välja bland. Och som sagt det är ett undantag imorgon eftersom vi faktiskt blir bjudna. Nå kanske ska ta några samtal till inte bara sitta här. Hade mycket att skriva, fingrarna glöder. Kan hända jag inte skriver nu på ett tag för det är mycket som ska ordnas med och göras i helgen. Får väl säga trevlig helg då! :)

Ops, hittade just en änny snyggare säng:

Bygglov check!

Igår fick vi beviljat vårt bygglov. Det enda vi saknar nu är en entreprenör, varför ska de vara så långsamma på att ta fram offert? Man vill ju att de ska verka intresserade, inte ta flera veckor på sig och knappt höra av sig. Men men, ska då ringa en firma nu efter det här inlägget. Ikväll ska jag även boka biljetterna till Oslo och Stockholm i april. Ska bli så kul, träffa Sofie och se hur hon bor och hur Oslo är, sen hänga med syrran en vecka :) Har fått jävluskt mycket räkningar denna månad, bilskatt, bilförsäkring, bygglovsavgift på 14000:- (fast den behöver vi nog inte betala nu i februari) men ändå! Ska hinna gå ut med hunden innan jobbet också, sen ska han vara själv till kl 16 då Linus kommer hem. Själv jobbar jag till 19:00. Lite segt men vi har möte idag ås dagen kommer nog ändå gå rätt fort. Sen blir det träning direkt efter jobbet. Var och tränade igår, kondition och en styrkeövning, vill inte bli nån biff. Nä nu är det bäst jag sätter fart. Kanske skriver mer sen. Ha en bra dag!

Home sweet home

Nog är de skönt att vara hemma men inte när man har ont i magen! Ligger i soffan, fryser, myser med Rambo, sover, fryser lite mera. Inget bra på tv. Hur uttråkad som helst. Gjort en rolig grej dock :) Tänkte kolla lite mera inredning på nätet nu. Kanske koka lite te. Höres!

Valentines day!

Hemma idag, fjärde gången på ett halvår jag fått urinvägsinfektion. Kan de ha något sammanhang? Borde ringa vårdcentralen o be dem kolla upp va de beror på. Känns ju inte normalt iaf. Känner mig febrig och blir lite illamående av penicillinet, huvva. Jag som ville träna idag, och käka middag och mysa med L eftersom det är alla hjärtans dag. Har tagit mig friheten att diska upp här hemma. Nånting måste man ju göra, blir galen av att bara ligga still. De tog kål på mig så jag gick förbi handlarn när jag var ute med rambo nyss o köpte en chokladboll, var så sötsugen! Men som vanligt efter att man tryckt i sig massa onyttigheter så fick jag dåligt samvete och började tänka på alla kilon jag lagt på mig de senaste åren. Nu får de vara skärpning med det! Måste se till att endast ha nyttig mat hemma. Har varit lite dåligt med det på slutet, har varit mycket jobb och mycket med lägenheten som ska göras så har inte haft orken att varken träna eller äta nyttigt. Känner jag mig pigg imorgon kanske man iaf pallrar sig till gymmet och promenerar lite i backe. Vore bra att bränna lite kalorier. Nå jag får se hur jag känner mig. Nu slänger jag mig i soffan igen. Förresten, en liten roligt grej eventuellt på g, en hemlis än så länge :) herrå!

Fiskarhedenvillan

Här har ni förresten länken till Fiskarhedenvillan. Det hus vi ska bygga är alltså en 1-plansvilla Sidensvansen. Har gjort lite ändringar i planlösningen och byggt ut det, ni får se när vi börjar bygga ;)

www.fiskarhedenvillan.se

Se och njut!

Systemkamera

Enda presenten jag önskar mig är en systemkamera. Känns mycket roligare att kunna ta kort med en bra kamera på allt med husbygget. Blir att köpa en sådan i slutet på mars, så lite bidrag till den i present vore inte helt tokigt sådeså :) Kul att man har nåt att önska sig för en gångs skull, känns som att man alltid bara vill ha pengar? pengar är ju kul iofs :) Kan man köpa precis vad man vill för. Nu ska jag springa till fikis och ta mig en kopp kaffe!

Good morning!

God morgon! Sitter här vid datorn med en go kopp kaffe. Har som sagt varit och skjutsat Linus till Kalix Maskiner och hade faktiskt tänkt lägga mig igen när jag kom hem men det känns lite onödigt när jag ändå har piggnat till. Nu kan jag se lite tv, ta de lugnt, gå långprommis med Rambo i det klara soliga vädret :) Det är dock lite kallt 14-, men inte dör jag av det, bara att klä på sig ju! Sitter och kollar lite vinterjackor på nätet. Behöver  köpa mig nån kortare slalom/skoter/vara ute-jacka. har bara min röda Everest, lite klumpig när man ska vara ute och stojja. Någon som har något bra tips? Har hittat en Canada Goose men den är dyyyr! enda jag hittat som jag gillar än så länge, Vad tycker ni?



Gillar den som tusan, måste bara hitta en här i Luleå så jag kan prova om den sitter bra oxå. Sen lär jag beställa från nätet, sparar ju tusenlappar på att göra de! Vad ska jag nu hitta på?

The new apartment

Så på "lunchen" eller middagen blir det väl egentligen, var vi och kollade på lägenheten på Josefinevägen. Mini mini säger jag bara. Väldigt liten men ändå helt okej. Lite annorlunda färger och strukturtapeter men får vi bara dit våra möbler och inredning så kan det nog ändå bli riktigt mysigt, det blir vad man gör det till! Så nu sitter jag på jobbet och har varit jätteslö idag, har kvar en halvtimma och känns som att jag ändå inte kommer göra så mycket mer. Inga köer, ingen som ringer och jag är allmänt slö idag, det får man vara, 1 dag i månaden, aknske 2, bara man gjort det man ska vilket jag ju faktiskt hunnit med idag ändå ;) Blir hem och göra sig nåt kvällsfika, en go macka och en kopp te kanske. Imorgon upp innan tuppen och skjutsa Linus för han ska och göra nån service på skotern. Tokern har redan börjat prata om att skaffa sig en ny skoter till nästa viner, eller byta in den han köpt nu till en lössnömaskin :P Han är allt bra gullig den där :) Har suttit och ritat lite på hur man kan möblera lägenheten, finns ju lite olika alternativ, om bara soffan våran vore lite mindre. Någon som har en liten soffa och tillfälligt vill byta mot en STOR? Hör av er till mig! Nu ska jag göra ett sista ryck ändå. Hade!

Travel

Ja då kanske man hinner åka iväg en sväng innan husbygget sätter fart ändå. En weekend till Oslo och hälsa på Sofie och så en vecka i fjällen eventuellt :) Vore ju toppen om man hann med båda, men frågan är om jag har tid/råd osv. Weekend i Oslo är redan bestämt, nu ska jag bara kolla med jobbet så jag får ledigt fredagen och sen bokar jag biljetterna, Sofie here i come, blir 8-10e april isf =) Ska bli kul, behöver komma bort från allt kaos här hemma ett tag. Om tre veckor flyttar vi, eller ja då ska vi vara ute ur lägenheten. Sen kommer vi alltså bo i en etta på 25 kvadrat tills vi flyttar in i huset, hur då det ska gå. I veckan har jag 3 kvällar = 3 dagar med sovmorgon. Har redan hunnit vara ut en långit med Rambo på morgonen, får se om jag hinner en till eller om det blir en kortare sväng.  Har hunnit diska upp här hemma massa och dona på lite. Kan som inte packa ner något mer just nu för vi har bara kvar grejer som vi faktiskt måste använda oss av nu.

Nu ska jag göra mig iordning och titta lite inredning på nätet. Skriver mer sen.

LOVE IT!

Visst är den snygg?! Jag vill ha! Men Linus hatar den, så kommer aldrig få den. Måste få han att gilla den, men vill ju inte tvinga på han nåt han tycker är fult. Fast man kan ju kanske itne tycka allt är perfekt? :P



Jobb idag till 20:00 sen mys med Rambo. Tänk om man hade denna underbara säng att soma i ikväll? Drömma kan man ju alltid göra...

Full rulle...

Nu är det full fart igen. Jobb, jobb och ännu mera jobb. Jobbar tom extra för att få ihop så mycket som möjligt så jag kan lägga undan. Linus kör massor med sin nya skoter iaf, han är som en liten unge med sin nya leksak ;) Det är bara roligt. Massor händer med lägenhet och hus nu. Vi har fått tag på en lägenhet på varvet en etta på 25 kvadrat som vi ska bo i tills vi kan flytta in i huset. Nära jobbet så vi hinner ut med hunden på lunchen och billig hyra med tanke på att vi nästan bara kommer sova där from maj tills vi kan flytta in. Så det känns bra, sen har vi svärmor som granne så det kommer nog bli jättebra det här! Känns då toppen. Har kontaktat en massa entreprenörer och det känns mycket lovande med vissa. Nu väntar vi bara på lite offerter så vi sedan kan bestämma oss på vem som ska få resa vårt drömhus. Jag har räknat att alla de möbler som jag måste köpa till huset innen det ens går att flytta in kommer kosta 25.000, saftigt men oj vilkla snygga möbler vi kommer få. Sängen är gudomlig, så snygg, ni ska få se sen. Undra om man måste köpa den redan nu så den inte tar slut? I såna fall gör jag det. Iaf ramen, madrass kan man ju alltid hitta senare. Får väl bara ställa sängen på vinden som med alla andra möbler haha. Vill även köpa ett vardagsrumsbord nuuu. Men den kanske man kan vänta med, lär ju hinna ändra mig om hur jag vill ha det innan det är dags att börja. Fast har hört att man ska bestämma sig i tid, för det är lättare att ändra sig än att itne ha några ideér alls! Gud vad jag längtar!

Är jättemycket i huvudet på mig nu, allt med hus, lägenhet, saker som ska fixas hit o dit, bygglof, byggfelsförsäkran, el, vvs, entreprenörer, anmälningar, tv, telefoni hela köret. På ett sätt känns det skönt att det är ett tag kvar så man kan ta de lite lugnt emellanåt.

Imorgon blir jag hemma själv efter jobbet. Då tänker jag faktiskt mysa ner mig helt själv med Rambo i soffan och titta på nån romastisk film eller nåt, bara njuta av att det är helg! Längesen jag gjrode det känns det som. Ska ta och boka in en helkroppsmassage hos Ann-Helen också som jag fick i julklapp, då kopplar man verkligen av.

Igårkväll var vi och tränade. Blev att traska i uppförsbacke och bränna lite kalorier och sen köra mage. Har redan träningsvärk i magen! och i morse vart de långprommis med pluppen, det var skönt, då piggnade jag till. Snart får jag gå hem från jobbet iaf, har matat samtal så kände att jag kunde skriva ett litet inlägg mellan samtalen här just innan jag slutar. Men bäst jag tar några till nu ;)

Snart heeelg!!!

RSS 2.0